Notícies del 201

(Aquesta pàgina no és adaptable ni sensible a dispositius mòbils)

Autisme la Garriga, punt de mira d’una tesi doctoral de la Universitat parisenca Ouest de Nanterre

El Dr. Francesc Cuxart amb la Sra. Barrera a les instal·lacions d’Autisme la Garriga.

El passat 22 de desembre, la psicòloga Ximena Barrera, resident a Paris, va fer una estada de pràctiques als serveis d’Autisme la Garriga. Aquesta professional, està realitzant una tesi doctoral a la universitat Paris Ouest de Nanterre, que te com a objectiu comparar els sistemes d’atenció i tractament de les persones amb autisme a França i Espanya.

Ximena Barrera ha triat Autisme la Garriga, per recollir informació pel seu estudi. Segons ella el motiu d’aquesta elecció ha estat que els nostres serveis constitueixen un referent internacional de l’atenció i intervenció globals de les persones afectades d’autisme. El programa de la Sra. Barrera va incloure reunions de treball amb l’equip tècnic dels serveis (durant les que se li va explicar, no tant sols els nostres programes, sinó també l’organització de l’atenció a les persones amb autisme a Catalunya i la resta de l’estat espanyol), visita guiada a les instal·lacions, observació de diverses activitats dels usuaris i participació (com a observadora) d’una sessió de diagnòstic d’un cas extern.

Al finalitzar la jornada, la Sra. Barrera va elogiar repetidament els nostres serveis, exemple, segons ella, d’excel·lència professional, i va manifestar que aconsellaria a companyes de doctorat de la seva universitat, de fer com ella i venir a fer una estada als nostres serveis.

La Garriga, 23 de desembre de 2011.

La Fundació Congost Autisme present en la recepció de la “Diada del Soci Solidari” del FC Barcelona

El proppassat dia 21 de desembre, a la sala Roma del Camp Nou, Sandro Rosell, president del FC Barcelona, va oferir una recepció a diferents entitats d’interès social per a presentar la “Diada del Soci Solidari”. A aquesta recepció hi va ser present el Sr. Joan Roca i Miralles, president de la Fundació Congost Autisme, la qual forma part del projecte Autisme la Garriga.

Pel proper partit de Copa, FCB – CE l’Hospitalet, el FC Barcelona ha impulsat una iniciativa solidària pionera en la que el soci serà el protagonista: la Diada del Soci Solidari. El FC Barcelona demana la complicitat dels socis abonats que tenen pensat alliberar el seu seient per a poder-lo oferir a col·lectius d’interès social.

La Intenció del FC Barcelona és que aquesta experiència s’institucionalitzi i es pugui repetir.

La Garriga, 22 de desembre de 2011.

Simfonia de Juliette i Pascal, menció especial del jurat en el 1r Festival Internacional de cinema "Nunes"Joan Roca Miralles recollint el premi en representació de Bruno Vázquez

Aquest cap de setmana es van atorgar  al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona els premis del "1r Festival Internacional de cinema Nunes", celebrat a la ciutat Comtal del 16 al 18 de desembre.

El Festival va estar Organitzat per l'Associació Independent per a la Producció i Distribució Audiovisual que presideix Adolfo Quibus (també director del festival), neix com a homenatge al director José María Nunes (Faro, Portugal 1930-Barcelona 2010), precursor de la famosa Escola de Barcelona . El festival s'ha celebrat al Centre Urgell de Barcelona. En principi té vocació de continuïtat i es celebrarà a Portugal els anys parells i a Barcelona els imparells. A més de passis de curtmetratges i llargmetratges ha hagut conferències, taules rodones, tallers i diversos actes.

La pel·lícula "Simfonia de Juliette i Pascal", dirigida per Bruno Vázquez, va obtenir una Menció Especial per part de Jurat.
Simfonia de Juliette i Pascal no és només una pel·lícula sobre l’autisme, també tracta sobre l'acceptació, el sacrifici i l'amor.

En representació de Bruno Vázquez, el Sr Joan Roca Miralles, president d’Autisme la Garriga i la Federació Autisme Catalunya va recollir el Guardó.

Bruno Vàzquez va néixer a Sevilla el 1975. En la seva joventut es va dedicar a realitzar vídeos, música i curtmetratges amb el seu col·lectiu artístic "fine thank you".  Anys més tard es va llicenciar com a arquitecte a Granada. Inquiet amb el seu treball i apassionat del món del cinema, ho va deixar tot i es va traslladar a Madrid per estudiar cinema el 2007. Durant el 2008 es va dedicar a rodar tot tipus de curtmetratges, documentals i videocreacions i a escriure el seu primer llargmetratge "La Xina". El 2009 va començar a rodar el que serà el seu primer llargmetratge "Simfonia de Juliette i Pascal".

La Garriga, 19 de desembre de 2011.

Willis col·labora amb Autisme la Garriga

El proppassat dijous dia 15 de desembre, usuaris d’Autisme la Garriga, conjuntament amb voluntaris de Willis, van celebrar un sopar a Il Pomo d’Oro, una reconeguda pizzeria de la Garriga. Aquesta activitat s’emmarca dins de les col·laboracions totalment desinteressades que aquesta empresa ha començat a dur a terme amb Autisme la Garriga.

Enguany, Willis, empresa líder en gestió de riscos, consultoria financera y de recursos humans, ha convidat als usuaris d’Autisme la Garriga al que podríem anomenar com un “sopar pre-nadalenc”, en el qual, personal voluntari de Willis, usuaris d’Autisme la Garriga i educadors, varen compartir una magnífica vetllada durant gairebé dues hores.

Aquesta experiència va ser molt interessant i innovadora per al personal de Willis, ja que va permetre a tots els treballadors que, voluntàriament, van assistir-hi,  acostar-se al món de l’autisme, del tot desconegut per ells fins aquell moment.

A més a més, al final de la vetllada, representants de Willis, varen obsequiar a tots els usuaris d’Autisme la Garriga amb nombrosos regals .

La Garriga, 16 de desembre de 2011.

5è col·loqui científic sobre l’autisme a l’edat adulta

L’associació de pares afectats francesa ADAPEI79, organitza el 5è col·loqui científic sobre l’autisme a l’edat adulta. El col·loqui es celebrarà els dies 26 i 27 i 28 de gener de 2012, a prop de la ciutat de Niort. El programa científic és molt atractiu, amb una orientació molt aplicada i amb ponències dedicades a l’avaluació, el treball, la vivenda i els problemes de conducta. Entre els ponents hi ha professionals molt reconeguts dins el camp de l’autisme. El darrer dia (dissabte 28), estarà dedicat a realitzar una visita a una residència per a adults amb autisme.

La Garriga, 1 de desembre de 2011.

El recorregut vital de les persones amb autisme

L’associació de pares francesa Sesame-Autisme, celebrarà el seu col·loqui anual a Perpinyà, els dies 15 i 16 de març de 2012. El títol d’aquest col·loqui és el recorregut vital de les persones amb autisme. La temàtica de les ponències serà molt variada, amb intervencions sobre temes concrets i experiències específiques de diferents centres o zones geogràfiques. Hi haurà ponents de diversos països europeus i també del Canadà, amb noms prou coneguts com Laurent Mottron, Charles Ausilloux, Amaria Baghdadli o Eric Willaye. El psicòleg consultor d’Autisme la Garriga, Francesc Cuxart, farà una intervenció sobre l’experiència catalana.

La Garriga, 1 de desembre de 2011

Conferència internacional IRIA 2012

Del 30 de maig a l’1 de juny de 2012, es celebrarà a la ciutat francesa de Tours, la conferència internacional IRIA 2012, sobre recerca innovadora en autisme. Al front de l’organització hi ha la Dra. Catherine Barthélémy, reconeguda internacionalment per la seva tasca, des de fa molts anys, en el camp de l’autisme. En el programa científic hi ha alguns dels investigadors internacionals més importants, com Eric Courchesne, Helen Tager-Flusberg, Laurent Mottron, Tony Charman, Francesa Happé o Giacomo Rizzolatti. Els temes abordats són molt diversos i van des del neurodesenvolupament (genètica, xarxes neuronals), a la percepció, la cognició, el llenguatge, la detecció dels trastorns i la intervenció.

La Garriga, 1 de desembre de 2011

Autisme la Garriga ha participat en el primer Petit Mercat de Nadal que organitza l'Associació de Veïns de Pedralbes

El passat diumenge, 27 de Novembre de 2011 a la plaça Monestir de Pedralbes i de 10 a 15 hores es va dur a terme el primer Petit Mercat de Nadal que va organitzar l'Associació de Veïns de Pedralbes.

L'Associació de Veïns de Pedralbes va organitzar enguany el seu primer Petit Mercat de Nadal.

“Comencem a preparar el Nadal a Sarrià i Pedralbes” és una iniciativa que pretén potenciar els valors de cohesió del barri, en el qual es van programar tota una sèrie d’activitats: venda d’artesania nadalenca, pastissos, regalets, activitats infantils, visites guiades al Museu Monestir de Pedralbes i moltes coses més, escoltant nadales en un ambient acollidor.

L’Associació de Veïns de Pedralbes ha volgut  que aquesta ocasió sigui una més per a significar l’esperit d’unió que aquesta festa evoca en tots nosaltres, fent participar als veïns en projectes per al barri. També varem gaudir d’un dia esplèndid en un lloc encantador, sense oblidar que és un Petit Mercat solidari, amb participació i aportació per part d’aquesta Associació a entitats d’aquest mateix barri que ho necessiten.

La Garriga, 28 de novembre de 2011.

9 Jornada de la Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya

El passat  27 d’octubre es va celebrar a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, la 9 Jornada de la coordinadora de centres de profunds de Catalunya, amb el títol de l’atenció a les persones amb greu discapacitat intel·lectual. El programa científic de la jornada va ser molt divers, amb intervencions de professionals de diferents disciplines i entorns de treball, tant de l’àmbit privat com de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres,es van abordar temes com la comunicació, l’autisme, l’atenció residencial o l’estimulació multisensorial.

La Garriga, 28 d’octubre de 2011.

Dies Europeus de l'Autisme 2011: "El pes de la crisi financera actual no ha de recaure sobre les persones més vulnerables"

Avui, AUTISME EUROPA ha fet una crida als estats membres del Consell d'Europa instant-los a prendre mesures perquè el pes de la crisi financera actual no recaigui sobre les persones més vulnerables i a complir les obligacions adquirides amb l'adhesió a la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

La Garriga, 5 d’octubre de 2011.

Gran audiència en la presentació del llibre “Entre dos silencios”D'esquerra a dreta: Rosa Tomàs, Joan Roca, Rosa M. Esteller,  Thérèse Debo'o i Gemma Sales.

El dilluns 12 de setembre, a les 19 hores, a la Sala Àmbit Cultural del Corte Inglés de l’Avinguda Portal de l’Àngel de Barcelona, es va presentar el llibre Entre dos silencios,  de Rosa M. Esteller i  Elias, membre fundadora del projecte Autisme la Garriga.

L’obra tracta amb amor, optimisme i esperança, la vida d’en Titu, fill de l’autora, afectat de la síndrome de Kanner, que explica al seu avi les seves vivències dels 8 als 25 anys. La  seva versió original, en llengua catalana, ja va gaudir de dues edicions i ara apareix la publicació en castellà, traduïda per Jordi Oliver  i Ros, membre fundador i secretari durant molts anys de les entitats que conformen La sala era plena de gom a gom.Autisme la Garriga.

Joan Roca i Miralles,  president i membre fundador de les entitats que conformen Autisme la Garriga i president de la Federació Autisme Catalunya, presentà el llibre, juntament amb Gemma Sales i Amill, escriptora i il·lustradora, que comentà amb entusiasme l’obra i la trajectòria literària de l’autora.

La concertista Rosa Tomàs i Casals interpretà amb molt d’encert,  amb el seu acordió, belles melodies que s’anaven intercalant als fragments de diversos capítols  que llegien Gemma Sales i Rosa M, Esteller.Veure portada en format PDF (408 KB)

Thérèse Debo’o, jove nascuda al Camerun,  afincada a Barcelona i que fou alumna de l’autora, representant la veu dels que no tenen veu, va dedicar a tots els  nois i noies afectats d’autisme del món textos  de la darrera pàgina de l’obra on en Titu  acaba dient:

    “...he descobert que on hi ha bons sentiments i amor, ja no calen paraules”.

L’acte, que va ser cordial i emotiu,  va tenir  una gran audiència; la sala era plena de gom a gom.

La Garriga, 16 de setembre de 2011

Estudiants d’Estats Units d’Amèrica,
amb el patrocini de la Universitat de Virginia, visiten el projecte Autisme la Garriga.

El passat 27 de juny, varen visitar els serveis del projecte Autisme la Garriga, un grup de 30 estudiants universitaris dels EUA, acompanyats de 4 professors. Els estudiants, provinents de diverses facultats de psicologia, pedagogia i magisteri dels EUA, eren membres del programa semesteratsea que, promogut per la universitat de Virginia, consisteix en la realització d’estudis universitaris durant creuers marítims de durada variable.

El programa, que consta de classes, debats, seminaris de diverses disciplines, també inclou visites d’interès durant les estades a les ciutats on atraca el vaixell. La visita als serveis del projecte Autisme la Garriga formava part d’aquestes darreres activitats, i consistí en una presentació dels serveis a càrrec del psicòleg Francesc Cuxart (consultor del projecte) i de la pedagoga Elena Martínez (directora tècnica dels serveis).
Posteriorment, el grup realitzà una visita guiada i detallada als serveis. Els participants, apart d’elogiar els programes, la organització i les instal·lacions del nostre projecte, afirmaren que mai havien vist, en un servei adreçat a persones amb autisme, usuaris tant afectats com els del projecte Autisme la Garriga.
Finalment, els professors del grup varen manifestar el desig de repetir aquestes visites en el futur, amb d’altres estudiants.

La Garriga 6 de juliol de 2011.

Corpus la Garriga

De nou, el passat 26 de juny, el Projecte Autisme la Garriga va participar en la festa de Corpus de la Garriga.
Cada any, en arribar la primavera i el bon temps, Autisme la Garriga es prepara per participar en una de les celebracions més populars de la població de la Garriga: la festa de Corpus. D'una manera o altra, tot el poble participa en aquesta festa, ja sigui elaborant catifes de flors, participant en els actes o simplement sortint al carrer per a veure les catifes de flors i sentir les fragàncies que desprenen la multitud d'elements naturals amb els quals es confeccionen aquestes efímeres obres d'art.Corpus 2011

Les flors són les reines de la festa de Corpus, però també ho són tots els elements exclusivament vegetals amb els quals es confeccionen aquestes catifes. Unes setmanes abans, com cada any, membres de Autisme la Garriga recullen multitud d'elements vegetals per poder confeccionar la catifa.

El dia de Corpus i de bon matí, els carrers de la Garriga es converteixen en una catifa que mira cap al cel. Grans i petits, habitants de la Garriga i visitants contemplen embadalits durant tot el dia el resultat d'aquesta creació artística col·lectiva en un exercici de solidaritat i comunitat.

Aquest any, la catifa d’Autisme la Garriga, es basava en un personatge fictici, Hello Kitty. La dissenyadora oficial de Hello Kitty, Yuko Yamaguchi, en una entrevista de la revista TIME l'any 2008, davant la pregunta Per què Hello Kitty no té boca?, Va respondre: "És perquè la gent que la miri pugui projectar els seus propis sentiments en ella, ja que té una cara inexpressiva. Kitty sembla feliç quan la gent és feliç. Sembla trista quan ells estan tristos. Per aquesta raó psicològica nosaltres pensem que ella no havia d'estar lligada a una emoció i per això no té boca. "

La Garriga 4 de juliol de 2011

Visita d’estudiants de
la universitat Fontys d’Eindhoven (Holanda)

El passat 25 de maig, van visitar el serveis d’autisme la garriga, un grup de 21 estudiants i 4 professors de la facultat de ciències aplicades de la universitat Fontys d’Eindhoven (Holanda) Es tractava concretament d’estudiants de pedagogia de segon curs. La visita fou  guiada per l’Elena Martínez, directora tècnica dels serveis i per Francesc Cuxart, psicòleg consultor dels mateixos. La visita consistí en una xerrada introductòria sobre el funcionament dels serveis i un recorregut pel centre de teràpia ocupacional Terlab i les residències Llar Cottet i Llar Cau Blanc. Els visitants varen poder intercanviar impressions amb alguns educadors i observar directament els nostres usuaris realitzant diferents activitats. Al final, els va rebre el Sr. Joan Roca, president de la Fundació Congost-Autisme, el qual va expressar la seva satisfacció pel fet de que haguessin vingut a conèixer l’activitat del projecte autisme la garriga. Els visitants varen quedar molt satisfets, tant de l’organització dels nostres serveis, com de les facilitats per poder-los visitar.

L’any vinent, dins del programa de visites pràctiques de la facultat de ciències aplicades de la universitat Fontys d’Eindhoven és previst repetir la visita un altre cop.

La Garriga, 28 de maig de 2011

Visita d’empleats de “la Caixa”

El proppassat dia 10 de maig a les 16 h de la tarda, Autisme la Garriga va rebre la visita del Director de l’Àrea de Negoci Vallès Nord de “la Caixa”, el Sr. Manuel Mora Ollé i 15 directius i empleats de les diferents oficines que l’entitat bancària té a la comarca del Vallès.

El motiu de la visita, és l’interès que té l’Entitat en mostrar a tots els seus empleats la utilitat de “l’Obra Social de la Caixa”.
Van ser atesos pel president de les Entitats que formen el projecte Autisme la Garriga, el senyor Joan Roca, que els va explicar la feina que Autisme la Garriga ha anat fent durant aquests 35 anys per donar atenció a persones adultes amb autisme severament afectades. Els visitants van poder veure totes les instal·lacions, des CERAC i la piscina fins als tallers ocupacionals i les residències. Al final de la visita se’ls va lliurar a cada un d’ells un  dossier amb informació d’Autisme la Garriga.

La Garriga, 12 de maig de 2011.

Autisme la Garriga va participar en la presentació del documental de “El seu nom és Sabine”

 

Sabine

La reconeguda actriu francesa Sandrine Bonnaire presenta amb aquest documental un retrat de la Sabine, la seva germana autista de 38 anys. A través dels enregistraments fets al llarg de 25 anys amb la seva càmera Super 8, Bonnaire reconstrueix la vida de Sabine, una nena sensible, expressiva, bella i amb grans dots per a la música convertida en una persona irreconeixible per culpa dels efectes devastadors d’una estada de més de 5 anys en un centre psiquiàtric. Les imatges d’arxiu es contraposen amb els enregistraments actuals  del dia a dia de Sabine al centre especialitzat en trastorns mentals on viu ara.El seu nom és Sabine. Més informació

El seu nom és Sabine (Elle s’appelle Sabine) és una dura crítica de les institucions psiquiàtriques franceses i de la manca de centres especialitzats que donin una atenció no hospitalària als trastorns mentals relacionats amb l’autisme. Sense intenció de crear un document exhaustiu sobre l’autisme, Bonnaire dibuixa en menys de 90 minuts la degradació patida per la seva germana deguda a un sistema mèdic que falla.

El documental reflexiona sobre la dificultat de diagnosticar amb precisió alguns tipus de trastorns mentals i de donar l’atenció més adequada a les persones que els pateixen. La mateixa realitzadora ajuda a fundar el centre on actualment resideix la seva germana, un lloc on els malalts no són tractats com a pacients d’un hospital, sinó com a persones capacitades per a treballar, anar de compres, divertir-se, en definitiva, viure.

L’autisme és un trastorn del neurodesenvolupament d’inici precoç, caracteritzat per dificultats de les relacions interpersonals i la comunicació i per un ventall molt restringit i estereotipat d’activitats i interessos. Afecta, aproximadament,  a  6 de cada 1.000 persones.

Un 75% d’aquesta població, presenta una discapacitat intel·lectual associada de grau divers. Actualment l’autisme no té cura, però amb tractaments apropiats de caràcter psicoeducatiu, i també psicofarmacològic quan convé, es poden obtenir millores relatives en diverses àrees.

El seu nom és Sabine mostra amb claredat diversos fets relacionats amb la vida de les persones afectades d’autisme. Primerament que, un hospital psiquiàtric no és un lloc per viure-hi, sinó per dur-hi a terme intervencions temporals. Segonament que, quan aquestes persones no reben el tractament adequat, poden patir regressions ràpides i molt severes. I en tercer lloc, que una atenció adequada ha de comportar un entorn apropiat i uns programes pluridisciplinars que incloguin una assistència i  intervencions integrals i individualitzades. El Dr. Francesc Cuxart i la Sra. Marta Roca durant el col·loqui.

En el cas dels adults amb autisme més severament afectats, la millor opció és la de centres de dia i residencials específics on puguin desenvolupar les seves capacitats i viure en un entorn el més normalitzat possible.

autisme la garriga va participarà en la presentació d’aquest documental  el proppassat dia 5 de maig  a la Filmoteca de Catalunya. Després de la projecció del documental es va realitzar un col.loqui en el qual varen participar el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg expert en autisme i consultor d’Autisme la Garriga, i la Sra. Marta Roca, vicepresidenta de la Fundació Congost Autisme i germana d’una noia amb autisme.

Podeu consultar les sales i els horaris de les projeccions del mes de maig al següent enllaç:  http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

La garriga, 7 de maig de 2011.

Participació en la diada de Sant Jordi.

Una vegada més i com ja és habitual, els usuaris de les instal·lacions d’Autisme la Garriga han participat en la festivitat de Sant Jordi.

Com és sabut, a Catalunya el dia de Sant Jordi és el dia dels enamorats. Aquest dia, les persones intercanvien i regalen roses i llibres a la seva parella i persones estimades.La tradició de regalar en aquesta data una rosa a la dona estimada es remunta probablement abans del segle XV. Diada de Sant Jordi

Enguany, i com és costum, hem col·laborat de nou amb un estand, instal·lat en el centre de la Garriga, en el qual s’exposaven diferents articles elaborats en els tallers d’Autisme la Garriga. Els productes que han tingut més èxit han estat les roses, elaborades a partir de pinyes naturals manipulades pels nostres usuaris i embolcallades en paper reciclat de fabricació pròpia. També han tingut molta acceptació les catifes, els marcs per a fotografies, figuretes imantades i les llibretes de paper reciclat de diferents mides que han confeccionat les persones amb autisme que són ateses en les nostres instal·lacions de la Garriga.

L’estand d’Autisme la Garriga, va estar obert des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre de forma ininterrompuda i hi varen participar tots els usuaris.

La Garriga, 23 d’abril de 2011.

Stand Solidari del Reial Club de Tennis Barcelona al Barcelona Open Banc Sabadell – 59 Trofeu Conde de GodóStand Solidari al Reial Club Tennis Barcelona

Autisme la Garriga ha estat present a l’Stand Solidari del Reial Club de Tennis Barcelona durant la celebració del Barcelona Open Banc Sabadell – 59 Trofeu Conde de Godó.

La nostra presència en aquest important esdeveniment s'emmarca en la campanya de sensibilització i conscienciació sobre l'autisme, que de forma permanent portem a terme i que, per primera vegada, ha tingut també presència en aquest prestigiós torneig de tennis.

Molts dels assistents s’han aturat al nostre stand i s’han interessat pel nostre projecte i pels treballs que realitzen els nois i noies afectats per l’autisme. Ha tingut especial èxit la rosa solidària d’Autisme la Garriga, elaborada per celebrar la festivitat de Sant Jordi.

El president del Reial Club de Tennis Barcelona, Albert Agustí i la seva Junta Directiva han visitat el nostre stand. També hem comptat amb la visita del director del Tofeu i capità del Copa Davis, Albert Costa, així com dels jugadors Jordi Bardou, Juan Carlos Ferrero, Feliciano López i Manuel Orantes. Socis del club i molts dels assistents al torneig s’han interessat pel nostre projecte.

La Garriga, 22 d’abril de 2011.

L’Obra Social d’Unnim premia el projecte “Autisme i participació comunitària”

L’Obra Social d’Unnim, ha atorgat enguany un Premi al projecte “Autisme i participació comunitària”, que APAFAC ha dut a terme des del 18 d’octubre de l’any passat fins al 8  d’abril d’enguany.

Aquest projecte ha estat adreçat a persones adultes severament afectades d’autisme i la seva finalitat ha estat la d’augmentar la seva autonomia personal en l’entorn que es desenvolupen.

També ha servit per aconseguir una excel·lent  formació per a tots els professionals que han treballat durant aquest període en aquest projecte.

La Garriga, 8 d’abril de 2011

Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme: 2 d’abril de 2011.

Com cada any, autisme la garriga ha celebrat el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme.

Enguany, les activitats que ha desenvolupat han estat especialment intenses i variades. Entre elles, destaquem les següents.

Durant tota la setmana abans, la Ràdio Local de la Garriga, va emetre diàriament una falca informativa sobre Autisme la Garriga i el seu compromís en la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA.

Gràcies a la iniciativa i col·laboració d’Autismo España i la Fundació Congost Autisme, va organitzar dues projeccions de la pel·lícula “María y yo”. La primera, el dia 1 a les 10 del matí en el cinema Alhambra de la Garriga, amb l’assistència de més de 200 alumnes dels diferents centres escolars de primària i ESO de la població. Elena Martínez, directora tècnica d’APAFAC i ASEPAC, va fer una presentació sobre que és l’autisme i el seu tractament i va introduir la pel·lícula als assistents. A cada alumne assistent se li va lliurar un dossier informatiu.

Tot seguit, a les 12 del migdia i com ja és habitual, en les instal·lacions d’Autisme la Garriga, els usuaris d’ASEPAC i APAFAC varen fer un enlairament de globus i un petit refrigeri.

El dia 2, a l’Auditori de Música de la Garriga, es va projectar de nou la pel·lícula “María y yo” amb un centenar d’espectadors. Abans de la projecció, hi hagué uns petits parlaments per part de la Il·lma. Sra. Neus Bulbena, Alcaldessa de la Garriga, Joan Roca, president de la Federació Autisme Catalunya, el Dr. Joan Cruells, director de CERAC i Elena Martínez.  Una vegada finalitzada la projecció, el Dr. Francesc Cuxart, consultor d’Autisme la Garriga, va moderar un col·loqui sobre la pel·lícula.

Per finalitzar els esdeveniments, el dimarts dia 5, Maria Currius, mare d’un usuari amb TEA que es atès en els serveis d’Autisme la Garriga, va ser entrevistada, conjuntament amb altres pares, a TV·, Televisió de Catalunya, en horari de màxima audiència durant 45 minuts.

La Garriga, 3 d’abril de 2011.