Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo d'Autisme la Garriga.

Documents sobre programes educatius per a persones amb TEA

Pots descarregar els següents documents en format PDF. (Segons el seu tipus de connexió a Internet, el procés de descàrrega pot trigar uns minuts).
Aquests documents formen part de les Actes del V Congres Internacional Autisme-Europa, Hope is not a Dream, Barcelona 96, publicades per la Fundació ONCE l’any 1998 i editades per Escuela Libre Editorial.

Intervenció psicopedagògica en l’alimentació de autistes cecs amb deficiències associades (161 KB) Document en castellà. Immaculada Barbero, Olga Casas, M. Teresa Daussa, Katty Homar, Emi Martínez, Francis Moreno, Eloisa Nonato, Aurora Sánchez, Magda Sanmartín y Rut Terol (Centro público Dr. Floch i Camarasa)

El mètode del bon inici en la teràpia per a nens autistes (110 KB) Document en castellà. PHD Marta Bogdanowicz (University of Gdansk, Poland) Lucyna Bobkowicz (Therapy Center for Autistic Children Gdansk, Poland)

El paper dels pares en l’educació de persones autistes (248 KB) Document en castellà. Isabel Cottinelli Telmo (Presidenta de APPDA - Autismo Portugal - y vicepresidenta de Autisme-Europe

Ensenyant educació física i receptant exercicis en una situació semiestructurada en un contexte comunicatiu: focus en la integració social (408 KB) Document en castellà.
Marialice de Castro Vatavuk. Educadora física.

La col·laboració del centre especial / centre ordinari: una resposta als processos d’integració escolar des de APNABI (Bizkaia - Pais Vasc) (151 KB) Document en castellà. Eguskiñe Etxabe Merodio

Primeres experiències sobre la posta en pràctica dels principis i estratègies del programa teacch a Sicilia, Itàlia (190 KB) Document en castellà. Latizia Ferrante, Simonetta Panerai, Valeria Caputo y Carmela Impellizzeri (Oasi Institute for Research on Mental Retardation and Brain Aging)

Avantatges de l’escolarització normal per ajudar a les persones autistes a disfrutar una vida social més feliç a l’edat adulta (93 KB) Document en castellà. Dominique Garay

La utilització de programes multimèdia per a facilitar el desenvolupament del llenguatge en els nens autistes (98 KB) Document en castellà. Mikael Heimann y Tomas Luis (Departamento de Psicologia. Universidad de Göteborg. SUecia)

Educació d’autistes deficients (162 KB) Document en castellà. Gloria Laxer (Universidad Jean Monnet. Saint Etienne)

Qualitat dels serveis, qualitat de vida. L’enquesta dels pares... i dels professionals (201 KB) Document en castellà.
Ghislain Magerotte, Monique Deprez, Marie-Helene Bouchez, Eric Willaye (Departamento de Ortopedagogía. Servicio Universitario Especializado para Autistas. Universidad de Mons-Hainaut).

Les aules estables en centres ordinaris: una resposta educativa a als alumnes amb autisme (122 KB) Document en castellà. Alicia Sainz Martínez. Instituto para el desarrollo Curricular y la Formación del Profesorado. Departamento de Educación del Gobierno Vasco. Comunidad Autónoma del País Vasco.

Integració: alguns punts de vista crítics (224 KB) Document en castellà. Bent Vandborg Sorensen. Director, Skolen pa Krathusvej og Hasselbo, Colegio especial y centro de tratamiento para AUtismo y DAMP/ADHD. Condado de Arhus. Dinamarca.

Els pares com a primers agents de cambi positiu en el nen autista petit (83 KB) Document en castellà. Victoria Subirana. Equipo Carrilet. Barcelona.

Programa entornos: aplicació informàtica per la gestió del curriculum (123 KB) Document en castellà. Javier Tamarit, Pedro Gortazar, Esther García, Yolanda Pineda, Máximo Torres, Marta Duralce (Equipo CEPRI. Madrid)