Enguany, Maria Teresa Saladrigas Juanysacreu ha fet entrega a tots els familiars i professionals de la xarxa de serveis d’autisme la garriga d’un exemplar del seu llibre “Des d’una por naixent”.

Des d’una por naixent” és un llibre de poemes molt especial on en David, el seu fill, en va ser la seva inspiració i n’és el seu protagonista.

En David va estar amb nosaltres més de 25 anys. Amb poc més de 18 anys, el març del 1987, passava a formar part de la família d’autisme la garriga. I el maig del 2012 per desig exprés de la seva mare, va deixar els nostres serveis per anar a viure amb ella.

En David té una habilitat molt especial per a tocar el piano i per a fer manualitats, especialment ceràmica. De fet, la portada d’aquest llibre té la imatge d’una obra seva.
La condició d’en David va ser la força que, durant més de trenta anys, va inspirar aquesta obra. Una obra que mostra els sentiments i contrarietats d’una mare amb les seves incerteses i pors.

Maria Teresa Saladrigas Juanysacreu va néixer a Barcelona el 1934. És llicenciada en Pedagogia i Filosofia i s’ha dedicat a l’ensenyament, el teatre i la poesia.
Amb “Des d’una por naixent” la Maria Teresa va guanyar el premi Marti i Pol de poesia el 2003.
També va aconseguir el premi Conex el 1997, amb el conte Cites classificades i va ser finalista del premi de poesia Marta Pessarrodona, el 1996. Amb Patrimoni secret, editat per Viena, va guanyar el XXVIII Premi de Poesia Marià Manent, el 2004. El 2015 va publicar la seva primera novel·la titulada Cariàtide.

La seva obra es caracteritza per poemes sobre la vida quotidiana, aparentment senzills, però molt profunds, evocadors i tremendament incisius.

A l’últim poema de “Des d’una por naixent”, la Maria Teresa ens diu:
“.../…
Has allargat el meu paper de mare
i m’has omplert la lluita de sentir,
mai no sabràs l’angoixa acumulada

sota el pes malaurat del teu destí.
N’hi ha que tenen molts motius per viure,
jo tinc sols un motiu per no morir.”

Moltes gràcies, Maria Teresa, per aquesta esplèndida obra!