Autism Europe a la Garriga

Autisme Europa va celebrar la seva assemblea general a BarcelonaVisita Autism Europa 2015

Dissabte passat va fer cinc anys que, l’Associació Internacional Autisme Europa va dur a terme la seva assemblea general a Barcelona.

Amb motiu d’aquesta reunió, 50 representants de diferents entitats de tot Europa van fer una visita-estudi als serveis d’autisme la garriga.

Representants d’Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Islàndia, Noruega, Finlàndia, Romania, Letònia, Hongria, Àustria, Malta, República Txeca, Suïssa, Luxemburg, Dinamarca, Grècia, Holanda, Polònia i Rússia varen visitar els serveis d’autisme la garriga. Entre ells també hi havia el president de la Confederación Autismo España.

Els representants d’aquesta associació internacional van ser rebuts per Albert Jiménez, regidor d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de la Garriga, per la presidenta de la Fundació Congost Autisme i membre del Comitè Executiu d’Autisme Europa, Marta Roca, pel director general de la xarxa de serveis d’autisme la garriga, Joan Cruells, per Antonio Lozano, president d’ASEPAC i per professionals dels serveis.

El Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor dels serveis, va fer una breu presentació del model d’atenció i tractament de les persones afectades per l’autisme a Catalunya i de l’estructura i funcionament d’autisme la garriga. Tot seguit varen visitar totes les instal·lacions (CERAC, la zona esportivaLlar Cau BlancLlar Cottet i TERLAB) conjuntament amb Elena Martínez, directora tècnica d’APAFAC, i Begoña Rico, coordinadora de les residències i tallers. La visita va permetre als representants d’Autisme Europa aprofundir en el coneixement del funcionament dels serveis i intercanviar impressions sobre l’atenció i tractament de les persones greument afectades per l’autisme.

En Jordi Oliver i la Rosa Esteller, fundadors del projecte autisme la garriga juntament amb Joan Roca i Lídia Fina, també ens van acompanyat a la visita. Ells, juntament amb el Dr. Francesc Cuxart, van participar el 1980 a un congrés internacional a Gant organitzat per diferents associacions europees, on va néixer el projecte de creació de l’Associació Internacional Autisme Europa, que es va constituir formalment el 1983 i de la que APAFAC en fou un dels membres fundadors.