Eva Sánchez Gómez

Aquest any, la il·lustradora Eva Sánchez Gómez ens ha cedit diverses il·lustracions perquè puguin ser impreses en el paper reciclat que elaboren les persones amb autisme que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’autisme la garriga. En anys anteriors, en “Picañol”, Jaume Gubianas, Jordi Viladoms, Carles Arbat, Núria Feijoó, Roser Armegí, Mercè Tous i la Laura Aviñó han cedit obres seves per a la mateixa finalitat.

L’Eva viu i treballa a la Garriga tot i que va néixer a Puigcerdà.
Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i il·lustració a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

De petita li agradava molt dibuixar i gaudia mirant com ho feia el seu pare. És en aquells moments quan es va adonar que algú podia realment fer dibuixos amb els que “al·lucinava i descobria que les il·lustracions dels llibres o les pel·lícules de dibuixos animats no eren art de màgia, ¡hi havia gent capaç de dibuixar a aquests personatges que semblaven estar vius!

L’Eva té un llenguatge propi on el llapis, l’aquarel·la, el carbó o els pastels, donen vida als seus personatges: alguns tendres, altres rondinaires i fins i tot alguns inquietants. Tots ells, descrits amb detall i amb un bocí de nostàlgia, tenen un enorme protagonisme i un gran pes narratiu.
El que pretén com a il·lustradora és compartir tot allò que la commou i fer gaudir, pensar o emocionar: desitja arribar al cor del seu públic. La creativitat i la imaginació, per ella, son motors indispensables per l’aprenentatge i el coneixement.

L’Eva ha il·lustrat més de trenta llibres per a nens i joves lectors publicats a diferents països.
Ha estat seleccionada per participar en el Catàleg Iberoamericà d’Il·lustració SM, la Biennal d’Il·lustració de Bratislava i la llista White ravens 2020. Va participar en la 7a edició FILustra dins de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, Mèxic, el 2018 i va estar entre les il·lustradores convidades al Festival de Literatura Infantil Bookaroo a Nova Delhi i Bhopal al 2019. Ha estat guardonada amb el premi Internacional d’àlbum il·lustrat Edelvives, el CCEI Illustration i el premi Letteratura Ragazzi di Cento Illustratori.

Una vegada més, des d’autisme la garriga agraïm la col·laboració totalment desinteressada de L’Eva Sánchez i dels il·lustradors que l’han precedit.

Moltíssimes gràcies a tots!