La Fundació “la Caixa” i el el Grup Rmotion Automotive, en col·laboració amb CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 16.000€ perquè l’entitat APAFAC disposi d’un vehicle per cobrir els desplaçaments dels nois i noies que necessiten cadira de rodes per participar de les excursions fora de la població i per assistir a visites mèdiques o intervencions quirúrgiques. Així com, també se´n podrà fer ús per cobrir els desplaçaments d’aquells residents d’autisme la garriga que, tot i no tenir mobilitat reduïda, presenten altres característiques que requereixen l’ús d’un vehicle propi de l’entitat. D’aquesta manera s’eviten desperfectes en vehicles aliens com els taxis o els personals dels professionals, i també alteracions greus de l’estat d’ànim dels usuaris, com és el cas d’alguns nois en veure una ambulància.

L’acció s’emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i els suma a les aportacions d’empreses i particulars amb l’objectiu d’ajudar al fet que les entitats socials disposin dels mitjans materials per continuar treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

La col·laboració realitzada en la Garriga pertany a la modalitat “Mobilitat Solidària”, que pretén proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els precisen amb urgència. CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una aportació de la Fundació “la Caixa” i la col·laboració del Grup Rmotion per facilitar a l’entitat l’adquisició del vehicle.

A l’acte de lliurament, que ha tingut lloc a la Garriga, han assistit: per part d´APAFAC, Marta Roca, Presidenta, Elena Martínez, directora general i Rebeca Sànchez, directora general adjunta; en representació de CaixaBank: Sònia Hidalgo, Directora de l’Àrea de Negoci al Vallès Nord i Vanesa Alias, directora de la Store La Garriga; en representació del Grup Rmotion Automotive, Enric Romagosa, conseller delegat; i, en representació de CaixaBank Payments & Consumer: Antoni Gallardo, director comercial vendors de Catalunya & Balears.

APAFAC

APAFAC és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1976 i declarada d’utilitat pública el 1978, que té com objectiu ajudar a les persones amb TEA i a les seves famílies, en el sentit més ampli de la paraula. Forma part del projecte autisme la garriga i és membre fundador de l’Associació International Autisme‐Europe, la Confederación Autismo‐España i de la Federació Autisme Catalunya.

El projecte autisme la garriga s’inicia l’any 1976 amb la creació d’un centre educatiu especialitzat en el tractament de nens amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Fou el fruit de la iniciativa d’uns pares i unes mares que, a mitjans dels anys setanta i amb un equip de professionals, van dissenyar el projecte perquè els nois i noies tinguessin una vida el més normalitzada possible.

En més de 45 d’anys d’evolució, el projecte ha anat creixent a la mesura que creixien les necessitats de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), sempre adaptant els serveis a les persones i no les persones als serveis. Actualment autisme la garriga és una xarxa de serveis centrada en les persones afectades per TEA, les seves famílies i els professionals del sector. Sota aquesta denominació s’agrupa la voluntat i el compromís de quatre entitats que comparteixen els mateixos objectius i es complementen en les seves activitats.

APAFAC, per tant, forma part d’un projecte pioner i reconegut a nivell internacional, creat per a que la persona greument afectada pel TEA pugui desenvolupar la seva pròpia vida com qualsevol de nosaltres.

Actualment presta els serveis de residències terapèutiques, activitats esportives i acompanyament especialitzat.

El Grup Rmotion Automotive

El Grup Rmotion AUtomotive és un dels grups més importants d’automoció de Catalunya. Disposa d´un equip de més de 400 professionals, els quals ofereixen una solució a mida per a cadascuna de les necessitats dels nostres clients. A més comptem amb la tecnologia més avançada tant en vendes on posem al servei dels nostres clients la configuració del model que desitgi en qualsevol de les nostres marques, com en postvenda, on s’utilitzen les últimes tecnologies perquè el client sàpiga en temps real en quin punt es troba la reparació del vostre vehicle. Actualment al Grup Rmotion disposem de més de 20 concessionaris, tant a Barcelona com al Baix Llobregat i Maresme. El creixement del grup ha estat constant i ha ampliat les nostres zones d’influència a Madrid amb tres ubicacions.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l’entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya.
La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d’euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, la impulsa l’acció social en tots els seus àmbits d’actuació, en col·laboració són les seves empreses clients.