Elena Val

Aquest any, la il·lustradora Elena Val ens ha cedit diverses il·lustracions perquè puguin ser impreses en el paper reciclat que elaboren les persones amb autisme que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’autisme la garriga. En anys anteriors, en “Picañol”, Jaume Gubianas, Jordi Viladoms, Carles Arbat, Núria Feijoó, Roser Armegí, Mercè Tous, Laura Aviñó i l’Eva Sánchez han cedit obres seves per a la mateixa finalitat.

L’Elena Val va néixer i viu a Barcelona.
L’Elena diu que “de petita pensava que els dilluns podria ser ballarina; els dimarts, pintora; els dimecres, veterinària de lleons; els dijous, astronauta; els divendres, professora… Potser per això vaig voler formar-me a Ciències, vaig acabar estudiant Belles Arts i trobo a faltar ser música.

L’Elena es va iniciar en la il·lustració publicitària. Des de llavors, a través del dibuix, ha participat en projectes musicals, pedagògics i tèxtils.

Confessa que li agrada molt dibuixar i que és el seu llenguatge natural per transportar-se, sorprendre’s i aprendre. És amant dels mons onírics com a reflex del comportament humà i li agrada dibuixar personatges perduts o descol·locats i malentesos silenciosos.

L’Elena pensa que al marge de la formació acadèmica, la vida ens va construint com a persones i per tant com a il·lustradors. I afegeix “per exemple, així com el fet de tenir fills va estar una segona oportunitat per reviure la meva infància, redescobrir el món a través de la seva mirada i entrar de nou en contacte amb l’àlbum il·lustrat, també fer-me gran o ser conscient de les pròpies limitacions m’apropa a tots aquests personatges que constantment sembla que es queden en un paper secundari en la nostra societat”.

Una vegada més, des d’autisme la garriga agraïm la col·laboració totalment desinteressada de l’Elena Val i dels il·lustradors que l’han precedit.