El proppassat 20 de març es va projectar al cinema Alhambra de la Garriga la pel·lícula Valentina del director Chelo Laureiro.

L’argument de la pel·lícula es basa en Valentina. Ella somia ser trapezista i creu que per tenir la Síndrome de Down no ho podrà aconseguir. La seva àvia però, companya de jocs, aprenentatges i cançons, li assegura que, si les erugues aconsegueixen convertir-se en papallones, res no és impossible. I que no hem de perdre mai la il·lusió ni les ganes d’aprendre, les mateixes que posa la seva àvia, a la seva edat, en el seu afany de convertir-se en directora d’orquestra.
La música de Nani García és un punt fort de la pel·lícula, recolzada amb algunes cançons d’Emilio Aragón.

La pel·lícula va obtenir el premi Goya al millor fil d’animació el 2021.

Un cop acabada la pel·lícula es va celebrar un interessant debat sobre la diversitat i la diferència, moderat per la directora general d’autisme la garriga, Elena Martínez, en la que varen participar Roser Bernard, Montse Valois i Gemma Tomás de l’Escola els Pinetons, Carla Medialdea de la Federació Autisme Catalunya, Olga Oliveres del Club Social el Far i Marta Ferrerons persona adulta amb Síndrome de Down i la seva germana Carme.

Des d’autisme la garriga agraïm la participació de l’Escola els Pinetons, el Club Social el Far i a l’alcaldessa de la Garriga per la seva presència i molt especialment al cinema Alhambra per fer possible aquest acte.