Ignasi Blanch

Aquest any, l’il·lustrador Ignasi Blanch i Gisbert ens ha cedit diverses il·lustracions perquè puguin ser impreses en el paper reciclat que elaboren les persones amb autisme que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’autisme la garriga.
En anys anteriors, en “Picañol”, Jaume Gubianas, Jordi Viladoms, Carles Arbat, Núria Feijoó, Roser Armegí, Mercè Tous, Laura Aviñó, Eva Sánchez i Elena Val han cedit obres seves per a la mateixa finalitat.

L’Ignasi va néixer a Roquetes (Baix Ebre). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d’impressió i enregistrat al centre Künstlerhaus Bethanien.

Resident a Berlín quan va caure el mur de Berlín, fou escollit com a únic representant d’Espanya en el projecte internacional East Side Gallery.
L’any 2000, el Consolat alemany, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Roquetes van tenir la iniciativa de reproduir, a escala real, la seva pintura “Parlo d’amor” del projecte East Side Gallery, a l’entrada de l’Observatori de l’Ebre a Roquetes.

Al 2005 va crear el projecte “Humanitzem Hospitals”. Una iniciativa per a facilitar l’estada als hospitals dels més petits, decorant amb imatges totes les consultes de pediatria, sales d’espera i passadissos de diversos hospitals. Normalment aquest projecte el realitza amb un grup nombrós d’il·lustradors, la majoria alumnes seus.

El 2013 va dirigir el projecte “Centres mèdics il·lustrats”. Una proposta de l’ Institut Català de la Salut i de la Diputació de Barcelona, per decorar totes les consultes, sales d’espera i passadissos de 2 plantes de pediatria dels Caps de la Guineueta i el Besòs.

Blanch també ha organitzat el projecte “Humanitzem hospitals a Colombia i a Croàcia”.

El 2018 va publicar el llibre solidari LIV ON amb la cantant i actriu Olivia Newton-John. Un treball conjunt que va donar com a resultat un llibre en benefici de la recerca contra el càncer i de la investigació d’aquesta malaltia.

També al 2018 va treballar amb la narració autobiogràfica de l’actriu i cantant francesa Myriam Mézières, per a publicar el llibre “El sol tiene una cita con la luna” . Amb la Myriam col·laboren conjuntament i recentment ha estat co-guionista i creador de l’actionpainting en el curt metratge de l’actriu, TINTA.

Des de 1998 és el coordinador de l’especialitat d’il·lustració a “L’Escola de la Dona-Espai Francesca Bonnemaison” de la Diputació de Barcelona i també treballa com a il·lustrador per a diverses editorials i participa en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, (Alemanya) des del 2001.

Una vegada més, des d’autisme la garriga agraïm la col·laboració totalment desinteressada de l’Ignasi Blanch i dels il·lustradors que l’han precedit.