Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Fundació Congost Autisme.

2 d’abril: Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

El 2007, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d'abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme (A/RES/62/139). Després de l'entrada en vigor de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, es va designar aquest dia per subratllar la necessitat d'ajudar a millorar la vida dels nens i adults que pateixen aquest trastorn perquè puguin portar una vida plena i satisfactòria. Des de llavors, organitzacions dedicades a l'autisme a tot el món han col·laborat per donar a conèixer aquest dia.

La Fundació Congost Autisme s’uneix cada any a les entitats d’arreu del món per celebrar el Dia Mundial de l’Autisme.

La Fundació és membre de l’Organització Mundial de l’Autisme i de l’Associació Internacional Autisme Europa. És a través d’aquestes dues organitzacions que, principalment, canalitza la seva activitat internacional.

La Fundació Congost Autisme, membre del Consell d’Administració de l’Associació Internacional Autisme Europa, ha estat des de sempre un membre actiu d’aquesta associació, que té com a objectius:
• Representar les persones amb autisme davant les institucions de la Unió Europea;
• Promoure la conscienciació sobre la cura adequada, l'educació i el benestar de les persones amb autisme;
• Promoure l'intercanvi d'informació, les bones pràctiques i l'experiència en el camp de l’autisme.

Autisme Europa aglutina una xarxa d'aproximadament 80 entitats de familiars de persones amb autisme en 30 països europeus. Ha establert un diàleg estructurat amb les institucions de la Unió Europea i l'Organització Mundial de la Salut per advocar pels drets de les persones amb TEA. Per maximitzar el seu impacte en les polítiques de la Unió Europea, Autisme Europa també treballa en aliances estratègiques amb altres organitzacions, com el Fòrum Europeu de la Discapacitat i la Plataforma d'ONG socials de les quals és membre fundador.

Celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme.

El 2007, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d'abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme (A/RES/62/139).

Fundació Congost Autisme
Ronda del Carril, 75
08530 la Garriga (Barcelona)

Envia'ns un WhatsApp

WhatsApp: +34 606088407

De dilluns a dijous de 9 a 14 i de 15 a 18.
Divendres de 9 a 14.

fundacio@autisme.com

© Projecte Autisme la Garriga 2016
Protecció de dades