Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo d'APAFAC.

APAFAC

Associació de Pares amb Fills amb Autisme de Catalunya

APAFAC és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1976 i declarada d'utilitat pública el 1978, que té com objectiu ajudar a les persones amb TEA i a les seves famílies, en el sentit més ampli de la paraula.

APAFAC és una entitat col·laboradora del projecte Autisme la Garriga i membre fundador dels organismes següents:

• 1983 – Association Internationale Autisme‐Europe
• 1994 – Confederación Autismo‐España
• 1997 – Federació Autisme Catalunya
• 1998 – World Autism Organisation (WAO)

La missió d’APAFAC és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies, mitjançant la creació i gestió de serveis que donin una resposta òptima a les necessitats d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, es desenvolupen programes individuals que comporten una disminució dels problemes de conducta i per tant una millor qualitat de vida de les persones ateses en els nostres serveis.

Degut a les característiques psicopatològiques de les persones ateses a APAFAC, totes les activitats que es desenvolupen en els diferents serveis terapèutics estan encaminades a millorar, en la mesura que sigui possible, les aptituds dels usuaris i prevenir el seu deteriorament a tots els nivells (funcional, cognitiu, motor, emocional i social).

Per tal de poder aconseguir aquests objectius, les activitats es realitzen en grups reduïts i sempre amb el suport d’un educador, que segueix la realització de les diferents tasques a fer i avalua els objectius assolits juntament amb l’equip tècnic. El personal que atén els usuaris està específicament format per tal de donar la millor atenció i tractament a les persones ateses.

Al llarg de l’any, les activitats varien en funció del temps que fa o dels períodes de vacances. Les activitats s’adeqüen a les necessitats individuals de cadascun dels usuaris.

D’altra banda, també s’incorporen en els programes terapèutics totes aquelles activitats relacionades amb les diferents festes populars que es celebren al llarg de l’any o bé aquelles que estiguin relacionades amb la Garriga. D’aquesta manera, s’aconsegueix que les persones que són ateses a APAFAC es puguin integrar en la vida de la població on viuen.

APAFAC presta els serveis següents:

Residències terapèutiques Llar Cau Blanc (1983) i Llar Cottet (1990): La seva finalitat és oferir tractaments específics de llarga durada, facilitar les avaluacions diagnòstiques i oferir un servei de residència, tant permanent com temporal, d'acord amb les necessitats de les persones ateses i de les seves famílies.

Activitats esportives: El seu objectiu és oferir activitats a les persones amb TEA, que desenvolupin i millorin la seva capacitat física i repercuteixin de forma positiva en el seu benestar psíquic.

Acompanyament especialitzat: Té com a missió acompanyar a les persones amb TEA i a les seves famílies en totes les proves i tractaments que calgui.

Activitats aquàtiques per a joves amb autisme.

El personal d'APAFAC que atén les persones amb TEA està específicament format per tal de donar la millor atenció i tractament a les persones ateses.

APAFAC
Ronda del Carril, 75
08530 la Garriga (Barcelona)

Envia'ns un WhatsApp

WhatsApp: +34 606088407

De dilluns a dijous de 9 a 14 i de 15 a 18.
Divendres de 9 a 14.

apafac@autisme.com

© Projecte Autisme la Garriga 2016
Protecció de dades