Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions

15 de febrer de 2019

El passat dimarts professionals de CERAC van assistir a la Sessió Plenària de la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions a l'Auditori de l'Hospital de Mollet.

En aquesta sessió vàrem tenir un espai dedicat a la presentació dels serveis d’autisme la garriga, on vàrem explicar la feina que fem en les 4 entitats que conformen el projecte autisme la garriga: CERAC, APAFAC, ASEPAC i la Fundació Congost Autisme.

La Taula Vallesana es una entitat que agrupa a tots els agents que treballen en el camp de la salut mental i les addiccions, des del personal sanitari fins a Mossos d’Esquadra, usuaris i familiars.

La Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions (TVSMiA) ha definit un pla d’acció 2018-2019, en la que es desenvoluparan quatre comissions de treball: treball en xarxa, formació, formació en l’àmbit educatiu i mapa d’actius i prescripció social.

La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions
Podeu compartir la notícia  a:

Cursa de Sant Silvestre

1 de febrer de 2019

Des de fa anys, el Club Atlètic les Tortugues de la Garriga organitza el dia 31 de desembre la cursa de Sant Silvestre. Tradicionalment, els ingressos obtinguts en les inscripcions d’aquesta cursa són donats a una ONG local.

Enguany, el CA les Tortugues ha donat la recaptació d’aquesta tradicional cursa, que aquest any ha tingut el rècord de participants amb 460 corredors, al Banc d’Aliments i a la Fundació Congost Autisme, entitat col·laboradora del projecte autisme la garriga.

Des de la Fundació Congost Autisme donem les gràcies al CA les Tortugues per recolzar les persones amb autisme i aprofitem l’ocasió per convidar-los a conèixer el projecte autisme la garriga.

Cursa de Sant Silvestre
Podeu compartir la notícia  a:

Estada a Polònia

31 de gener de 2019

La setmana passada, el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de la Fundació Congost Autisme, va realitzar una estada a Polònia en el marc del programa d’assessorament i intercanvi d’experiències en autisme que promou la Fundació. L’organització “Mur de Cristall”, una entitat de pares afectats de TEA, va rebre el doctor per tal de dur a terme un assessorament relatiu a plans estratègics i objectius de futur. Durant l’estada a Polònia, el Dr. Cuxart també va realitzar altres d’activitats relacionades amb l’autisme:
- Visita als serveis de la Fundació Synapsis, entitat membre d’Autisme Europa fundada per pares afectats de TEA, i la més antiga de Polònia. En la visita a un centre de dia que atén 28 adults amb TEA, es va reunir amb professionals del servei. Així mateix, va visitar la seu de la Fundació a Varsòvia, on hi ha els serveis de diagnòstic i de tractament i on va tenir l’oportunitat de reunir-se amb el sr. Michal Wroniszewski, president de l’entitat.
- Estada a la cafeteria Life is Fine, a Varsòvia, fundada per familiars de persones afectades per TEA i on hi treballen precisament adults afectats per aquest trastorn. Durant la visita va mantenir una reunió amb les mares responsables i va poder assessorar-les sobre diversos aspectes de la intervenció d’adults amb TEA.
- Entrevista amb la psicoterapeuta i sexòloga especialitzada en discapacitat intel·lectual i autisme Izabela Fornalik, amb l’objectiu d’explorar possibles col·laboracions futures, així com la redacció conjunta d’un article sobre autisme la garriga, projecte en el que la Fundació Congost Autisme és especialment activa des dels seus inicis.
- Exposició del projecte autisme la garriga als participants (pares i professionals) d’un taller de sexologia per persones amb TEA (dirigit per Izabela Fornalik) a la població de Piekary i organitzat per l’associació Mur de Cristall. Durant aquest taller, també es va distribuir entre els assistents l’article que el Dr. Francesc Cuxart va elaborar sobre Adults amb TEA i discapacitat intel·lectual associada, arrel de la seva participació en el Congrés Internacional Focus on Autism celebrat a Cracòvia al setembre de 2018.
- Visita a la seu de l’associació Mur de Cristall i reunió d’assessorament amb la presència de la presidenta i vicepresidenta de l’entitat.

Estada a Polònia
Podeu compartir la notícia  a:

Monografies, nova publicació d’autisme la garriga

7 de gener de 2019

A partir del mes de gener de 2019, autisme la garriga posa a disposició de tots vosaltres una nova publicació bimestral.
Aquesta publicació, nomenada monografies, tractarà cada dos mesos diferents temes, de forma monogràfica, relacionats amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i des de diferents òptiques: diagnòstic, atenció precoç, tractaments ambulatoris, rehabilitació psicosocial, inserció sociolaboral, teràpia ocupacional, activitats esportives, suports residencials, acompanyaments especialitzats, gestió de recursos i serveis...
Alguns d’aquests documents estaran elaborats des d’un punt de vista teòric i d’altres estaran confeccionats des d’una vesant molt més pràctica.

La voluntat és que aquests documents siguin d’utilitat tant a familiars de persones amb TEA, professionals i estudiants, com per les mateixes persones que tenen aquesta condició.

Aquests articles estaran elaborats pels professionals de les diferents entitats que conformen autisme la garriga amb la col·laboració d’experts en temàtiques concretes.

El primer número de monografies que us presentem és el resum d’una ponència que va presentar el Dr. Francesc Cuxart al Congrés internacional “Focus on Autism” que es va celebrar a Cracòvia el setembre de 2018. En aquest article, el Dr. Cuxart fa una interessant reflexió sobre les persones adultes amb TEA i discapacitat intel·lectual: des d’aspectes clínics a engrescadores reflexions sobre la intervenció a la pubertat i a l’edat adulta.

Esperem que aquesta publicació sigui del vostre grat.

Monografies, nova publicació d’autisme la garriga
Podeu compartir la notícia  a:

Per a veure més notícies de l'any 2018.