Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Visita a l’exposició Gala Dalí al Museu Nacional d’Art de Catalunya

17 de setembre de 2018

Un grup de familiars i professionals d’autisme la garriga ha visitat l’exposició Gala Dalí al Museu Nacional d’Art de Catalunya, convidats per la Fundació Abertis, patrocinadora de l’exposició.

La cap de Marca Desenvolupament i Patrocini del MNAC, va donar la benvinguda al grup i va introduir l’exposició. Tot seguit, un guia especialitzat en la vida i obra de Gala Dalí, va acompanyar al grup fent les explicacions oportunes i desvelant detalls descoberts molt recentment. Manuscrits originals de Gala, Dalí i altres persones de l’entorn més proper, objectes personals cedits pel Museu de Figueres o el Castell de Púvol, vestuari de Gala, obres de Dalí, reproduccions audiovisuals... fan d’aquesta exposició una oportunitat única per conèixer una mica més el món de Gala i Dalí.

Visita a l’exposició Gala Dalí al Museu Nacional d’Art de Catalunya
Podeu compartir la notícia  a:

Curs “Alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista”

19 de juliol de 2018

Aquesta setmana s’han dut a terme a la seu social de CERAC, les dues sessions presencials del curs ‘’Alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista: bases teòriques i estratègies d’intervenció en el context escolar’’.
Aquest curs, de modalitat semipresencial, és va iniciar el dia 3 de juliol i finalitzarà el proper dia 23.

Aquesta setmana, el Dr. Francesc Cuxart, Xavier Fortuny i Anna Fabra han impartit a 30 professionals de l’educació, eines i estratègies d’intervenció escolar per nens amb TEA.
Aquesta formació ha estat acreditada pel Departament d’Ensenyament dins del marc d’activitats formatives. Donada la gran demanada que ha tingut el curs es preveu una nova convocatòria cara a finals d’any.

Gràcies a totes les persones que hi han participat pel seu interès en formar-se i per la seva implicació vers una millora en la qualitat educativa de les persones amb TEA en llurs escoles.

Curs “Alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista”
Podeu compartir la notícia  a:

Visita de professionals hongaresos

16 de juliol de 2018

El passat divendres, 13 de juliol, van visitar els nostres serveis, Zsuzsa y Sándor Dobai, dos professionals hongaresos del camp de l’autisme.
Aquestes dues persones col·laboren en un projecte de formació laboral d’adults amb autisme que es dur a terme en una fàbrica artesanal de xocolata a Budapest (Kocka Csoki). El projecte preveu que després del període de formació, les persones puguin trobar feina en el camp de la indústria alimentària.

L’objectiu de la visita d’aquests professional era conèixer serveis estrangers per autisme, per tal d’aprendre de la seva experiència i consells, de cara a implementar serveis similars a Hongria. Van ser atesos per la Rebeca Sánchez (directora de la Fundació Congost Autisme) i per Francesc Cuxart (psicòleg consultor), els quals, després d’explicar el funcionament dels nostres serveis, els van acompanyar a visitar les nostres instal·lacions i van respondre a totes les qüestions que van plantejar-los.

Visita de professionals hongaresos
Podeu compartir la notícia  a:

En el Dia Internacional de l'Orgull LGTB, dues persones amb TEA comparteixen la seva opinió sobre l'orientació sexual i la identitat de gènere

28 de juny de 2018

Aquest article ha estat publicat a la web d'Autismo España. Tot seguit us oferim un fragment.

"Amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, des Autisme Espanya compartim l'opinió de dues persones amb TEA usuàries d'una de les nostres entitats sòcies, Autisme la Garriga. Es tracta d'Arsa i Lily, que s'autodefineixen com "agèneres", és a dir, que no se senten identificades amb un gènere en concret. No es defineixen, per tant, ni com a homes ni com a dones.

La diversitat tant en l'orientació sexual com en la identitat de gènere és una realitat cada vegada més visible.
¿Creieu que passa el mateix en el cas de les persones amb TEA?

Creiem que cada vegada més. Excepte algunes persones amb TEA que coneixem, la majoria tenen identitats de gènere i sexualitat diferents. Això passa sobretot en noies; els nois solen estar menys predisposats a parlar-ne, experimentar, però les noies si. La nostra teoria de per què tenim identitats i orientacions diverses és perquè quan som petits, a l'estar desenganxats de la societat, el nostre gènere no arriba a definir-se segons el que marca la societat [es refereixen al fet que no tenen interès social i, per tant, no es fixen] i els rols socials. En xarxes socials, el moviment TEA no només parla del TEA sinó de molts altres aspectes, aquests són uns d'ells, de fet, dels més parlats i amb el qual vam arribar a les mateixes conclusions.

Quin tipus de suports o serveis necessita el col·lectiu en aquesta matèria?

Més informació a tot arreu, a les escoles, en la comunitat, en els pares, que canviïn els llibres de text que parlen d'aquests aspectes perquè s'entengui des d'un principi, que es promoguin campanyes de respecte, etc. Hi ha molta desinformació i, si a les persones elitistes [es refereixen a les neurotípiques, és a dir, sense discapacitat] ja els costa entendre-ho, identificar-lo i això, imagina't en nosaltres: no només es retarda en nosaltres aquests aspectes i "els allarguem", aspecte que pot induir a ansietat i depressió, sinó que a més, ens costa entendre-ho
.../..."

Si voleu llegir l'article complert, visiteu la web d'Autismo España.

Dia Internacional de l'Orgull LGTB,
Podeu compartir la notícia  a:

Sortida a S'Agaró

13 de juny de 2018

Com cada any, a principis d’estiu, els nois i noies que vivim i treballem a Autisme la Garriga, amb els nostres familiars i professionals, hem fet la tradicional sortida a la platja.

Aquest any però, degut al temps que ens ha fet durant aquestes últimes setmanes i a la freda temperatura de l’aigua de mar, hem decidit canviar l’esperat bany per una bonica excursió per la Costa Brava.

Tots hem pogut gaudir d’unes excel·lents vistes en el camí de ronda amb un dia força assolellat.
Per acabar la jornada, que menys que dinar tots junts en un reconegut restaurant de la zona.

Gracies a tots els que heu fet possible aquesta agradable jornada!

Sortida a S'Agaró
Podeu compartir la notícia  a:

Diada de Corpus

4 de juny de 2018

Com és habitual, avui diumenge, Autisme la Garriga ha tornat a participar en la festa de Corpus de la Garriga.

Cada any, en arribar la primavera i el bon temps, Autisme la Garriga es prepara per participar en una de les celebracions més populars de la població de la Garriga: la festa de Corpus. D'una manera o altra, tot el poble participa en aquesta festa, ja sigui elaborant catifes de flors, participant en els actes o simplement sortint al carrer per a veure les catifes de flors i percebre les fragàncies que desprenen la multitud d'elements naturals amb els quals es confeccionen aquestes efímeres obres d'art.

Les flors són les reines de la festa de Corpus, però també ho són tots els elements exclusivament vegetals amb els quals es confeccionen aquestes catifes. Unes setmanes abans, com cada any, a Autisme la Garriga es preparen tots els estris per poder confeccionar la catifa.

Enguany, la catifa d’Autisme la Garriga s’ha inspirat en els dibuixos existents a La Llar Cau Blanc i molt especialment en la porta principal d’aquesta casa modernista que acull als nois i noies que hi viuen.

Catifa d'Autisme la Garriga.
Podeu compartir la notícia  a:

La ética en el apoyo a las persones con TEA: implicaciones prácticas

20 de maig de 2018

El passat 18 de maig, el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de la Fundació Congost Autisme va participar en una Jornada organitzada per l’associació AETAPI (associació espanyola de terapeutes d’autisme), que portava per títol: La ética en el apoyo a las persones con TEA: implicaciones pràcticas.

La Jornada es va celebrar A Madrid, a la facultat de psicologia de la UNED i va constar d’unes exposicions magistrals durant el matí i d’un taller pràctic a la sessió de la tarda.

Les conclusions més importants de la Jornada foren les següents:
- L’ètica és un elEment imprescindible de tot programa d’atenció i intervenció amb persones amb TEA
- Els drets de les persones han de comportar plans, projectes.
- Els projectes han d’incloure drets individuals.
- Le persones amb discapacitats han de ser incloses a la societat i amb els mateixos drets: “Dret a la diferència, però sense diferència de drets” (Ángel Gabilondo)
- S’ha de permetre que, en la mesura que sigui possible, les persones amb TEA puguin decidir aspectes de la seva vida.
- Ens hem de preguntar qui ha de decidir el projecte de vida d’una persona amb TEA.
- Les persones amb TEA han de ser ateses sense maleficència, amb justícia i respectant el dret a l’autonomia.

La Jornada va permetre una reflexió profunda en relació al tema de l’ètica, i es va evidenciar que aquest tema preocupa molt a les entitats de l’àmbit de l’autisme, motiu pel que en molts serveis s’han creat grups de treball sobre aquesta qüestió, amb una participació molt intensiva de tots els treballadors.

La ética en el apoyo a las persones con TEA: implicaciones prácticas
Podeu compartir la notícia  a:

De l’adolescència a la vida adulta en el TEA

14 de maig de 2018

Aquest dissabte 12 de maig, tècnics de CERAC (entitat que col·labora amb el projecte Autisme la Garriga) van assistir al curs organitzat per Educatio, titulat ‘De l’adolescència a la vida adulta en el TEA, amb la ponent Rosa Álvarez (Autismo Andalucía).

En aquest curs, es va parlar d’aspectes sobre el TEA en adolescents i adults, l’educació secundària i la transició efectiva a la vida adulta, la sexualitat i les relacions romàntiques en les persones amb TEA, l’entrenament en habilitats socials, treball i opcions residencials.

Actualment a CERAC i a Autisme la Garriga treballem en el repte de donar una resposta a les persones amb TEA en l’edat adulta, pel que aquest curs ha estat molt profitós pels professionals que hi ha assistit.

De l’adolescència a la vida adulta en el TEA
Podeu compartir la notícia  a:

Intercanvi d'experiències i capacitació a Durazno

3 de maig de 2018

La setmana passada, concretament del 22 al 28 d’abril, la psicòloga de CERAC Marta Robles (entitat que col·labora amb el projecte Autisme la Garriga), va viatjar fins l’Uruguai per conèixer i assessorar l’associació PANITEA, associació de pares i amics de nens amb Trastorn de l’Espectre Autista.

L’associació es troba localitzada a Durazno, una ciutat d’interior, i ja fa gairebé 10 anys que atén a persones amb TEA i les seves famílies. La Marta va poder constatar que treballen de manera excel·lent, basant-se en els principals mètodes d’intervenció amb evidència científica.

Actualment però, els nens amb TEA que atenen s’han fet grans i alguns, ja són adolescents, pel que les seves necessitats han canviat. És en aquest punt quan la seva directora, Solange Lacuesta, i l’equip tècnic, van decidir posar-se en contacte amb Autisme la Garriga, per ser pioners en acompanyar a les persones amb TEA al llarg de tot el cicle vital.

La Marta va conèixer alguns dels 50 nois i noies que PANITEA atén, els seus professionals i les instal·lacions i, després d’apropar-se a la seva realitat, va poder promoure propostes i activitats que afavoreixin aquests adolescents.

Així mateix, es va complementar aquest assessorament amb una xerrada titulada “Actualització del concepte de TEA i estratègies per a famílies de persones amb TEA”, oberta al públic de Durazno i rodalies, amb gairebé 200 assistents.

Tota aquesta experiència ha estat recolzada per l’organisme públic INAU, institut del nen i l’adolescent de l’Uruguai, a qui juntament amb PANITEA, volem agrair profundament la confiança que han dipositat en el projecte Autisme la Garriga.
Des d’Autisme la Garriga creiem que l’intercanvi d’experiències és essencial per ajudar i donar una resposta integral a les persones amb TEA.

Intercanvi d'experiències i capacitació a Durazno
Podeu compartir la notícia  a:

Visita de Trascendiendo el Autismo

27 d'abril de 2018

Aquest matí tres membres de l’Associació mexicana “Trascendiendo el Autismo”, encapçalada per la seva directora general, la llicenciada Alicia Negrete, han començat una estada de 15 dies a la Garriga per conèixer d’aprop el nostre projecte.

Trascendiendo el Autismo” és una associació mexicana que es dedica al tractament de nens i nenes amb autisme i té la intenció de crear a curt termeni una llar residència per a persones amb TEA. És aquest el motiu pel qual aquesta associació ha agafat com a referent el nostre projecte per assessorar-se.

Durant aquesta estada també aprofitaran per a conèixer la Fundació Autisme Mas Casadevall i la Fundació Autisme Guru.

Des del projecte Autisme la Garriga agraïm a “Trascendiendo el Autismo” la confiança que han dipositat en nosaltres i esperem que el nostre model, amb més de 40 anys de recorregut, els hi sigui profitós.

Visita de Trascendiendo el Autismo
Podeu compartir la notícia  a:

Concert de Gospel Joy

20 d'abril de 2018

Ahir al vespre, a les instal·lacions de l’Auditori d’Escola de Música de la Garriga, Gospel Joy la Garriga va fer un concert a benefici de la Fundació Congost Autisme, entitat col·laboradora del projecte Autisme la Garriga.

Dins del nombrós públic volem remarcar l’assistència de pares i mares de nois i noies que viuen a la Llar Cau Blanc i a Llar Cottet i de la presidenta de la Fundació Congost Autisme.
Abans de començar el magnífic concert, el Dr. Joan Cruells va agraïr en nom d'Autisme la Garriga la iniciativa i va explicar la nostra tasca.

Cal destacar la gran professionalitat de Gospel Joy interpretant cançons de gospel però també altres com poden ser Somebody to love de Queen i Man in the mirror de Michael Jackson.
Per primera vegada alguns integrants del grup van actuar com a solistes en algunes peces.
El final fou emotiu i energètic amb el clàssic Oh happy day, que va fer bellugar i cantar al públic assistent.

Moltes gràcies a Gospel Joy per pensar en nosaltres. Us esperem a Autisme la Garriga ben aviat.

Concert de Gospel Joy
Podeu compartir la notícia  a:

Acte de cloenda del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

14 d'abril de 2018

Com a acte de cloenda del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme avui s’ha dut a terme una visita a les instal·lacions d’Autisme la Garriga i un dina de germanor.
Familiars de les persones que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga han visitat amb els professionals de la mateixa totes les instal·lacions, tot i la pluja que ens ha acompanyat durant tot el dia.

Després de la visita, familiars i professionals han gaudit del tradicional dinar de germanor.

Acte de cloenda del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme
Podeu compartir la notícia  a:

Autisme i envelliment

5 d'abril de 2018

Ahir es va dur a terme al CaixaForum una taula rodona amb el lema “Autisme i envelliment, reptes actuals i de futur”.

Tot i que és a principis de la dècada dels anys 40 del segle passat quan es va començar a utilitzar el terme “autisme”, els primers serveis específics per a persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) a Catalunya no comencen a funcionar fins a finals dels anys 60.

Enguany, en motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, la Fundació Autisme Guru, Autisme la Garriga i la Fundació Autisme Mas Casadevall s’han unit per a dur a terme aquesta taula rodona, ja que actualment no hi ha pràcticament experiències en el tractament de persones amb TEA en aquest estadi de la vida.

En Pep Mendoza, en Rafael Lozano i en Joan Cruells, moderats per en Victor Adé, van parlar sobre les adaptacions de les activitats que duen a terme persones amb TEA amb un cert grau d’envelliment, de com les persones amb aquesta condició perceben l’edat adulta i de quines són les necessitats a nivell de salut i en l’àmbit social de les persones amb TEA que envelleixen.

Des d’Autisme la Garriga agraïm a tots els participants i a tot el públic que va assistir la seva reflexió en pro de la millora del present i futur de totes les persones que tenen aquesta condició.

Autisme i envelliment
Podeu compartir la notícia  a:

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

3 d'abril de 2018

El 2 d’abril és celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Cada any, la nit del dia 1 al 2, diversos edificis s’il·luminen de blau per celebrar l’esdeveniment.
Com cada any, els edificis d'Autisme la Garriga s'han il·luminat de blau.

Enguany, en coincidir en setmana Santa, molts d’ells també han estat il·luminats durant totes els dies festius.

Día Mundial de Concienciación sobre el Autismo
Podeu compartir la notícia  a:

Nova àrea de fitness

21 de març de 2018

Autisme la Garriga posa en funcionament una àrea de fitness per les persones adultes amb TEA que viuen i treballen a la nostra xarxa de serveis.

Aquest equipament, ideal per a fer exercici, està pensat per estimular l’activitat física i la vida saludable en un espai ideal a l’aire lliure que té unes magnífiques vistes de la comarca.

Cada aparell que s’ha instal·lat està pensat per obtenir un determinat efecte terapèutic en les sessions de fitness.

Destaquem, entre d’altres:
• Reforç de la musculatura abdominal i lumbar. Millora la flexibilitat i agilitat de la columna vertebral i del maluc.
• Potenciar, desenvolupar i millorar la musculatura de les espatlles. Millorar la flexibilitat general de les articulacions, espatlles, canells, colzes i clavícules.
• Desenvolupar la musculatura de braços i cames, cintura, abdomen i esquena. Millorar de la coordinació entre els quatre membres i enfortir les funcions cardíaques i pulmonars.
• Desenvolupar i reforçar els membres superiors i especialment les espatlles.
• Tonificar els músculs de les cames i peus i ajudar a que es mantinguin flexibles. Ajudar a relaxar l'esquena.

Nova àrea de fitness
Podeu compartir la notícia  a:

Visita d’estudiants de la Universitat de Fontys d’Holanda

20 de març de 2018

Avui ens han visitat estudiants de segon grau de la carrera de Psicopedagogia de la Universitat de Fontys, Holanda.

La psicòloga de CERAC, Marta Robles, els ha rebut tot fent-los una presentació del Traston de l’Espectre Autista i explicant-los els diferents serveis de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

Després, han visitat diferents instal·lacions i han acabat la jornada amb un refrigeri compartint experiències amb els professionals.

Visita d’estudiants de la Universitat de Fontys d’Holanda
Podeu compartir la notícia  a:

La Salut Mental i les sèries de TV

17 de març de 2018

El passat dijous 15 de març, CERAC va participar a les jornades “La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma”, organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta activitat és la primera d’un seguit d’activitats que es duran a terme a la UAB relacionades amb la salut mental, amb objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària vers els estigmes de la salut mental a través de l’anàlisi de productes culturals, sota el hastag #MenysEstigmesMésVisible.

L’activitat es durà a terme cada dijous de 14h a 16h, des del 15 de febrer fins al 31 de maig, a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB. El psicòleg Dr. Francesc Cuxart i la psicòloga Marta Robles de CERAC hi van participar conscienciant als alumnes sobre l’Autisme i parlant de la sèrie de Netflix ‘Atípico’, sobre un noi amb TEA.

La Salut Mental i les sèries de TV
Podeu compartir la notícia  a:

CERAC en un acte de la Fundació CERMI Mujeres

9 de març de 2018

Ahir 4 noies que participen en el GAM (Grup d'Ajuda Mútua) de CERAC han participat en un acte en el que han llegit un manifest de la Fundació CERMI Mujeres amb motiu del Dia de la Dona.
Manifest íntegre.

CERAC en un acte de la Fundació CERMI Mujeres
Podeu compartir la notícia  a:

Visita del Centre López Vicuña

24 de febrer de 2018

Dijous, varen visitar els nostres serveis una professora i 24 alumnes del Centre López Vicuña de Barcelona, estudiants de segon curs d’APD (atenció a persones amb situació de dependència).

La visita fou dirigida pel Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, el qual, després d’una exposició magistral sobre el TEA i els nostres serveis, va acompanyar els visitants a les piscines, el centre de teràpia ocupacional TERLAB i la Llar Cottet.

Els alumnes estigueren molt interessats en el funcionament dels diferents serveis, motiu pel que adreçaren moltes preguntes al Dr. Cuxart.

Visita del Centre López Vicuña
Podeu compartir la notícia  a:

Experiències culturals de persones amb TEA

20 de febrer de 2018

El passat dilluns 19 de febrer es va celebrar la segona Jornada d’accessibilitat i diversitat Apropa Cultura, dedicada als Trastorns de l’Espectre Autista, a la Sala Moragues, al Centre de Cultura i Memòria del Born (Barcelona).

Les jornades, tenien com a objectiu millorar l’experiència a les persones amb discapacitat intel·lectual i TEA als equipaments culturals i estaven adreçades als professionals que treballen en equipaments culturals com museus, teatres o biblioteques, per exemple.

La psicòloga de CERAC, Marta Robles, va realitzar una petita xerrada explicant experiències culturals de persones amb TEA, ja que un grup de noies que participen a un Grup d’Ajuda Mútua de CERAC, van participar fent de “mystery shopers” al museu MNAC i pensant possibles millores en l’atenció dels equipaments culturals cap a les persones amb TEA. També van participar a les jornades altres entitats com la Fundació Friends Asperger, la Fundació Mas Casadevall i l’Associació Aprenem.

Les jornades van ser un èxit, amb més de 250 assistents.

Marta Robles durant la seva intervenció.
Podeu compartir la notícia  a:

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma

14 de febrer de 2018

CERAC participarà a les jornades “La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma”, organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta activitat és la primera d’un seguit d’activitats que es duran a terme a la UAB relacionades amb la salut mental, amb objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària vers els estigmes de la salut mental a través de l’anàlisi de productes culturals, sota el hastag #MenysEstigmesMésVisible.

L’activitat es durà a terme cada dijous de 14h a 16h, des del 15 de febrer fins al 31 de maig, a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB. El psicòleg i Dr. Francesc Cuxart i la psicòloga Marta Robles de CERAC hi participaran el proper dijous 15 de març, conscienciant als alumnes sobre l’Autisme.

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma
Podeu compartir la notícia  a:

Exposició a La Mila

1 de febrer de 2018

Durant tot el mes de febrer, la Granja-cafeteria “La Mila” de la Garriga acull una petita mostra de pintures de nois i noies que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

“La Mila” acull periòdicament al seu local exposicions de fotografies i pintures de diferents artistes i estils.

Podeu veure l’exposició mentre gaudiu d’un cafè, en família o en companyia d’uns amics, al carrer Abadessa Emma 13 de la Garriga.

Exposició a La Mila
Podeu compartir la notícia  a:

Inauguració Sala Multisensorial

22 de gener de 2018

Aquest matí s’ha inaugurat una sala d’estimulació multisensorial, amb la presència de representants de la Fundació Bancària “La Caixa”, entitat que ha finançat l’adquisició del material necessari per equipar la sala, de la Fundació Congost Autisme i de professionals de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.

Representants de la Fundació Bancària “La Caixa”, Fundació congost autisme i professionals de la xarxa de serveis d’Autisme l

La sala d’estimulació multisensorial és un espai físic dissenyat perquè les persones afectades de TEA, amb independència de la seva edat cronològica i grau d’afectació, puguin integrar-se en programes individualitzats d’estimulació multisensorial.
És sabut que les persones afectades de TEA, presenten (en major o menor grau) alteracions sensorials, com híper o hipo reactivitat, o dèficits d’inhibició d’estímuls. Aquestes alteracions poden provocar dificultats severes a aquest col·lectiu i ser la causa de problemes greus de conducta. En aquest sentit, una sala com l’esmentada constitueix un instrument idoni per treballar aquests problemes. Així mateix, els programes que es desenvoluparan permetran treballar altres àrees com la psicomotricitat global.
D’altra part, i centrant-nos específicament en les persones amb TEA i discapacitat intel·lectual severa associada, i per a les que no sempre és fàcil oferir-los activitats amb significat, l’estimulació multisensorial, pel fet de tractar-se d’una activitat molt bàsica, pot tenir un significat molt rellevant per a aquest subgrup de persones afectades de TEA.

La sala disposa de tub de bombolles, fibra òptica, llum UV, projector, panell interactiu de veu, diferents tipus de gronxadors, piscina de pilotes i un llit d’aigua amb vibració.
Després d’una breu demostració in situ de l’ús d’aquests elements, la comitiva ha visitat la xarxa de serveis i ha pogut veure com les persones greument afectades pel TEA, que viuen i treballen Autisme la Garriga, realitzaven les seves activitats matinals als tallers.

Les famílies i professionals d’Autisme la Garriga volem agrair a la Fundació Bancària “La Caixa”, i en especial al personal de l’oficina de CaixaBank de la Garriga, el suport a la nostra entitat i en concret, a aquest projecte.

Sala Multisensorial d'Autisme la Garriga.
Podeu compartir la notícia  a:

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura

21 de gener de 2018

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura, titulades “Com millorar l’experiència de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorns de l’Espectre Autista als equipaments culturals”, adreçades a professionals de l'àmbit social i cultural.

Apropa Cultura i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona organitza una nova edició de les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat.

A les jornades es farà una aproximació als col·lectius de persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) de la mà d’experts i professionals de l’àmbit social i cultural, es presentaran exemples de bones pràctiques a equipaments culturals i s’establirà un temps de reflexió i debat conjunt.

Des de CERAC, un grup de noies amb TEA sense discapacitat intel·lectual ha visitat el Museu d’Art Contemporani de Catalunya i visitarà a visitar el Museu Blau.
Com si de mystery shopers es tractés, les noies observen les webs del museu, el propi museu i participen en visites guiades. Tot seguit podran proposar mesures que millorin l’atenció a les persones amb TEA.

El 19 de febrer al Museu de Ciències Naturals es durà a terme una xerrada sobre l’experiència de CERAC i altres entitats.

Per a més informació podeu consultar el programa de les Jornades.

CERAC participa en les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018 d’Apropa Cultura
Podeu compartir la notícia  a:

Per a veure més notícies de l'any 2017.