Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Els usuaris d’Autisme la Garriga

A Autisme la Garriga, les persones afectades de TEA conviuen amb uns professionals especialitzats, que comprenen les seves peculiaritats i les seves dificultats, i que treballen permanentment per donar sentit a les seves vides.

A Autisme la Garriga, cada persona és important per si mateixa, amb independència de les seves capacitats o problemes.
Les persones amb TEA són ciutadans amb els mateixos drets que els altres. Per aquest motiu, per als serveis que els atenen, la integració en la comunitat ha de constituir una finalitat de primer ordre.

Els usuaris d'Autisme la Garriga s'integren activament en la vida comunitària i participen en festes i manifestacions populars.
Per a les persones adultes, l'activitat laboral és un element essencial per aconseguir una valoració social adequada. Per aquest motiu, els usuaris dels tallers ocupacionals d'Autisme la Garriga duen a terme un treball regular, variat i adaptat a les seves capacitats i preferències.
Els tallers d'agricultura, paper reciclat, manipulació de paper, teixits, jardineria..., els permeten desenvolupar les seves capacitats en un ambient acollidor i estimulant, i això incideix decididament en la seva integració sociolaboral.

Les persones afectades d'autisme tenen moltes dificultats per comunicar-se amb els altres. Moltes d'elles no desenvolupen llenguatge oral, i per això és imprescindible ensenyar-los sistemes alternatius de comunicació.
A Autisme la Garriga elaborem programes individualitzats que proporcionen als usuaris les eines comunicatives més adequades en cada cas.
L'increment de les capacitats comunicatives redueix l'ansietat i els problemes de conducta i augmenta la seva qualitat de vida.
L'autonomia personal és un dels objectius fonamentals de tota educació. La independència en la realització de les activitats de la vida diària personal i comunitària és un dels elements que permet assolir la llibertat individual.

Les persones afectades de TEA tenen moltes dificultats per incrementar la seva autonomia. Per aquest motiu a Autisme la Garriga aquest àmbit és una dels prioritaris dels programes terapèutics individuals en els que s'apliquen tècniques conductuals científicament contrastades i adaptades a cada individu.

La felicitat dels seus usuaris és el principal objectiu d'Autisme la Garriga i els professionals dels diferents serveis treballen intensament per assolir aquesta meta.
Les persones afectades de TEA poden gaudir com qualsevol altra del seu entorn humà i físic, però per aconseguir-ho necessiten que se'ls ensenyi habilitats i capacitats que els que no pateixen aquest tipus de discapacitat aprenen espontàniament. Necessiten un món estructurat, i a la vegada flexible, i previsible. Necessiten realitzar activitats significatives. I necessiten ser compresos i respectats. Si es compleixen aquests requisits, com passa en els serveis d'Autisme la Garriga, les persones afectades de TEA i les seves famílies poden ser persones enormement felices i il·lusionades.

Professional d'Autisme la Garriga amb un noi amb TEA.

A Autisme la Garriga, les persones afectades de TEA conviuen amb uns professionals especialitzats, que comprenen les seves peculiaritats i les seves dificultats, i que treballen permanentment per donar sentit a les seves vides.