Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo d'ASEPAC.

Inserció sociolaboral per a persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA)

Un dels objectius prioritaris dels programes d’intervenció adreçats a adults amb trastorns mentals és la integració sociolaboral, ja que contribueix a incrementar la seva autoestima, com a fruït del reconeixement social que suposa el fet de realitzar un treball productiu. En el cas de les persones afectades d’autisme de baix funcionament, el repte és molt important, ja que a les dificultats derivades de l’important dèficit cognitiu, cal afegir-hi les provinents de les severes alteracions de conducta. Per aquest motiu, la inserció sociolaboral d’aquest subgrup no es pot realitzar en entorns de treball ordinari, sinó que és necessària l’existència de centres de teràpia ocupacionals (com TERLAB), amb tallers laborals adaptats a les característiques dels usuaris.

Respecte dels adults amb trastorn de l'espectre autista d’alt funcionament, sí que és possible que s’adaptin a un treball en una empresa ordinària, però per aconseguir-ho cal dissenyar programes individualitzats que permetin una adaptació progressiva al lloc de treball. Aquests programes contemplen la presència d’un educador que, a més d’acompanyar temporalment a la persona amb trastorn de l'espectre autista per ajudar-la a integrar-se en el lloc de treball, acompleix un rol d’intermediari entre l’adult afectat d’autisme i l’entorn laboral, tot contribuint a que els altres treballadors coneguin les particularitats del company amb trastorn de l'espectre autista i puguin, per tant, entendre’l i acceptar-lo amb més facilitat.

Per a aquest subgrup de més nivell, els centres de teràpia ocupacional poden constituir una estació de pas, on després d’aprendre a desenvolupar tasques laborals productives en un entorn protegit, puguin integrar-se en un lloc de treball ordinari.

Noi amb autisme al taller de paper reciclat.

La inserció sociolaboral de persones amb autisme greument afectades no es pot realitzar en entorns de treball ordinari, sinó que és necessària l’existència de centres de teràpia ocupacionals (com TERLAB), amb tallers laborals adaptats a les característiques dels usuaris.

ASEPAC
Ronda del Carril, 75
08530 la Garriga (Barcelona)

Envia'ns un WhatsApp

WhatsApp: +34 606088407

De dilluns a dijous de 9 a 14 i de 15 a 18.
Divendres de 9 a 14.

asepac@autisme.com

© Projecte Autisme la Garriga 2016
Protecció de dades