Fes un donatiu

La teva col·laboració és imprescindible!

El vostre donatiu serà canalitzat a través d’APAFAC que forma part del projecte autisme la garriga.

Sereu redirigit a la web de donatius d’autisme la garriga on podreu fer la vostra aportació.

Haureu d’escollir la quantitat que voleu aportar i la periodicitat.

El teu suport permet un treball constant per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme.
Suma’t al nostre projecte, forma’n part!

Fes-te donant recurrent

El teu suport individual i recurrent permet un treball constant per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme. Suma’t al projecte, forma’n part!

Testament solidari

Durant la teva vida, has ajudat a moltes persones. Quan ja no hi siguis, pots continuar fent-ho. Fes testament. Fes un llegat a favor de l’autisme. Les persones amb autisme necessiten ajuda tota la vida, també quan tu ja no hi siguis.

El testament es una oportunitat per projectar el resultat de tot l’esforç que has fet en vida cap al futur, deixant empremta, deixant escrits els teus desitjos per un món millor.

Queden moltes coses per fer, l’autisme continua sent un gran desconegut per la societat, per la comunitat mèdica, pels que el pateixen… El teu llegat solidari permetrà seguint treballant per les persones amb autisme quan tu ja no hi siguis.

Incloure un llegat solidari en el teu testament és una forma de mantenir viu el teu esforç per un món millor. Segurament et preocupen unes causes, segurament col·labores amb alguna organització no lucrativa, segurament has ajudat a persones que ho necessitaven, segurament vols un món millor… Llegant avui en el teu testament, estàs donant suport a organitzacions que treballen per aconseguir en un futur un món millor.

Què es un testament solidari?

Aquell en el que inclous a una o diverses entitats no lucratives, deixant part del teu patrimoni o un bé concret (llegat), independentment del valor i sense perjudicar als teus hereus legítims.

Per què és important fer un testament solidari?

Fer testament és important i molt aconsellable per deixar clares les darreres voluntats i fer més còmode i senzill els tràmits a la família. Estalviaràs despeses i preocupacions futures als teus éssers estimats. No és qüestió d’edat i el pots canviar sempre que vulguis, sense haver de donar explicacions a ningú. Si no hi ha hereus ni testament, els béns passen a disposició de l’Estat. Fer testament és un tràmit simple i de baix cost (50 euros aproximadament).

Fer testament és una manera de reflexionar sobre el que tenim i sobre què passarà amb el que tenim quan ja no hi siguem.

Fent un llegat solidari, també llegues un missatge de solidaritat a futures generacions.

Puc llegar a diferents organitzacions?

Sí, pots llegar a més d’una organització, sempre respectant la legítima.

Què puc llegar a les Entitats del projecte Autisme la Garriga?

Pots llegar béns concrets, com un immoble, un cotxe, joies, una obra d’art… o bé un tant per cent del patrimoni, diners o accions. Qualsevol aportació, petita o gran, és important. L’única limitació legal es respectar la legítima dels hereus.

Fent un llegat solidari, també llegues un missatge de solidaritat a futures generacions.

Com es fa efectiu el meu llegat un cop jo no hi sigui?

Els hereus tenen l’obligació legal de notificar i fer entrega dels llegats. Així mateix, els notaris també tenen l’obligació de comunicar les disposicions d’aquest tipus al protectorat.

He d’avisar a algú que he fet un llegat solidari?

No cal comunicar-ho a ningú.

 

Quin paper tenen els impostos si faig un llegat solidari?

Els ingressos que les Entitats del projecte autisme la garriga reben d’herències i llegats estan exempts de l’impost de societats, pel fet de ser una organització no lucrativa declarada d’utilitat pública. I no està subjecta a l’impost de successions pel fet de ser una persona jurídica. Per tant el llegat solidari arriba íntegrament a qualsevol de les Entitats del projecte autisme la garriga.

Què necessito per llegar a favor d'alguna de les Entitats del projecte Autisme la Garriga?

Solament les dades bàsiques de l’Entitat, i parlar amb el notari per explicar-li la decisió d’incloure un llegat solidari a favor d’algunes de les Entitats del projecte autisme la garriga.

Empresa

Les organitzacions són un actor important en la construcció d’una societat més justa. A través de la solidaritat, entitats, empreses i institucions tenen l’oportunitat de comprometre’s socialment ajudant les persones més desfavorides. Millorant el món, millorem les nostres organitzacions.

Sigues part de les empreses, entitats i institucions solidàries amb autisme la garriga. T’oferim diferents maneres de col·laborar.

  • Donacions monetàries
  • Donacions en espècie
  • Voluntariat coorporatiu
  • Organitzar un acte benèfic
  • Adquirir productes realitzats per persones amb TEA

Voluntariat

Comparteix amb nosaltres les teves habilitats o aficions. Dóna suport i acompanyament en activitats artístiques, d’oci o esport o en tasques d’administració i gestió de les Entitats del projecte autisme la garriga. Les persones que d’una forma generosa regalen el seu teu temps, són una peça clau per les persones amb autisme. El temps és el bé més preuat. Donar-lo, diu molt de tu.

Si vols fer de voluntari, contacta’ns a través del següent formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Si ets una empresa i vols viure una jornada de voluntariat, des de les Entitats del projecte autisme la garriga t’organitzem una jornada de voluntariat corporatiu, per tal que els teus professionals coneguin la nostra causa i alhora es fomentin valors com la solidaritat i la cooperació. Contacta’ns a i t’informarem.

Avantatges fiscals de fer donatius a les Entitats del projecte Autisme la Garriga

Si decideixes col·laborar amb les nostres Entitats, tramitarem tots els documents necessàris perquè puguis declarar fiscalment la teva aportació i degravar-la tant si ets una empresa com un particular

En relació a aquesta donació i segons el Real Decreto Ley 17/2020 de 5 de maig, en el que en virtud de la Disposició final segona es modifica l’article 19 de la Ley 49/2002 de 23 de desembre, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2015, els a les entitats de conformen del projecte autisme la garriga, a partir de l’1 de gener de 2020, tenen una desgravació fiscal del 80% per als primers 150 euros donats per persones físiques. A partir d’aquest import, les donacions són deduïbles al 35%. Si es tracta de donacions periòdiques realitzades durant almenys tres anys a la mateixa entitat per un import igual o superior la deducció és del 40% .

Per a les societats, la deducció s’incrementa al 40% per a les donacions realitzades a una mateixa entitat pel mateix o superior import durant almenys tres anys.

En aquest cas, podeu contactar amb nosaltres i us assessorarem.

Col·labora