Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo de CERAC.

Rehabilitació psicosocial de persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA)

El servei de rehabilitació psicosocial, està integrat a la xarxa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com a programa de “Rehabilitació per a població major de 18 anys”.

És sabut, que una de les característiques del trastorn de l’espectre autista és la gran heterogeneïtat de la població afectada, com a conseqüència de la gravetat diversa dels símptomes fonamentals, de les diferències dels patrons de la simptomatologia associada i del QI. A més d’aquestes diferències interindividuals, les persones afectades d’autisme o psicosi d’inici infantil manifesten també importants diferències intraindividuals durant el seu cicle vital, amb variacions remarcables dels quadres psicopatològics.
Aquestes diferències interindividuals i intraindividuals fan necessari un pla d’atenció, molt adaptat a cada cas particular.

El servei de rehabilitació psicosocial de persones amb autisme és un dels serveis del Centre de Dia CERAC.
La seva finalitat és potenciar els aspectes afectiu-relacionals, de comunicació, cognitius i d'autonomia personal i social de les persones amb autisme.

La metodologia utilitzada és la següent:
• Avaluació neuropsiquiàtrica i psicològica
• Programes individualitzats en les àrees de: orientació psicològica, funcional, cognitiva, motora, i participació comunitària.

Aquests programes es duen a terme mitjançant tècniques d'anàlisi funcional de conducta, d'anàlisi de tasques, reforços positius, suports visuals i emmotllament.

Joves amb autisme en un supermercat dins del programa de rehabilitació psicosocial.

La finalitat del servei de rehabilitació psicosocial és potenciar els aspectes afectiu-relacionals, de comunicació, cognitius i d'autonomia personal i social de les persones amb trastorn de l'espectre autista.

CERAC
Ronda del Carril, 75
08530 la Garriga (Barcelona)

Envia'ns un WhatsApp

WhatsApp: +34 606088407

De dilluns a dijous de 9 a 14 i de 15 a 18.
Divendres de 9 a 14.

cerac@autisme.com

© Projecte Autisme la Garriga 2016
Protecció de dades