Especiales

La Fundació Congost Autisme en col·laboració amb autisme la garriga presenta, el 24 de febrer a les 6 de la tarda, la pre-estrena al cinema Alhambra de la Garriga de la pel·lícula francesa Hors normes , Especiales, el nou film dels directors de la famosa “Intocable” (Olivier Nakache i Éric Toledano). Basada en fets reals, mostra la realitat d’una part del col·lectiu TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), sovint poc visible: el de les persones que presenten grans necessitats de suport.

La productora A CONTRACORRIENTE FILMS cedeix de forma gratuïta la pel·lícula per fer una pre-estrena a benefici d’entitats que treballen amb el col·lectiu TEA.

Tot i ser ficció, la pel·lícula reflecteix amb bastant encert determinades característiques de les persones amb TEA, com les dificultats per a la comunicació i la interacció social, els interessos restringits, les estereotípies o els patrons de comportament rígid i repetitiu.

A més, “Especiales” aborda l’important paper que juguen les famílies i els professionals en la vida de les persones amb TEA. Així, la pel·lícula convida a reflexionar sobre qüestions que preocupen als pares i mares de persones amb TEA, com qui es responsabilitzarà dels seus fills/es quan ells no estiguin; però també posa el focus en la manca de coneixement sobre el TEA que hi ha actualment a la societat i que, per exemple, dificulta a les persones del col·lectiu accedir a un lloc de treball, tot i tenir les competències adequades.

Quant als professionals, la pel·lícula mostra el treball d’una organització que es dedica a formar a nois i noies en risc d’exclusió social perquè es converteixin en cuidadors d’aquestes persones amb autisme amb grans necessitats de suport, aprenent a el mateix temps a sentir-se útils dins de la societat.

“Especials” està protagonitzada per Vincent Cassel i Reda Kateb; ha tingut una gran acollida a França i ha rebut el Premi del Públic en el passat Festival de Cinema de Sant Sebastià, amb la puntuació més alta de la història d’aquest guardó (9,19 sobre 10).

Podeu veure el tràiler a: https://youtu.be/0J32OjoWk-0

Podeu adquirir l’entrada el mateix dia del pase de la pel·lícula o bé anticipadament al mateix cinema Alhambra o a les oficines d’autisme la garriga.

També podeu col·laborar fent un donatiu a la FILA ZERO a la web de la Fundació Congost Autisme, tot indicant al concepte de la donació “ESPECIALES”.

Us hi esperem!