El TEA i el seu diagnòstic diferencial

A partir d’aquesta setmana està disponible el número 3 de “monografies” dedicat al diagnòstic diferencial del TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme).

Durant l’última dècada, el coneixement del TEA i el seu diagnòstic, ha experimentat un avanç significatiu. Els professionals sanitaris, tant des del camp de la pediatria, com molt especialment des del de la salut mental, han adquirit consciència i habilitats diagnòstiques, resultant un increment tant quantitatiu com qualitatiu en la precocitat de la seva detecció.

En realitzar el diagnòstic de TEA a un adult, no és infreqüent observar com la seva simptomatologia ha estat categoritzada amb diferents diagnòstics, durant la seva dilatat pas per diferents serveis de salut mental. Això evidencia la dificultat de realitzar el diagnòstic diferencial entre TEA i altres entitats clíniques, on la simptomatologia superficial pot tenir àmplies similituds.

En aquest article, el Dr. Joan Cruells, metge i director de CERAC, analitza detalladament la problemàtica existent per diferenciar el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme, el Trastorn Esquizoide de la personalitat, el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) i el Trastorn d’Ansietat Social (fòbia social).