Ens quedem a casa - COVID19

La permanència en el domicili de persones amb TEA pot suposar grans afectacions en el benestar psicofísic, personal i alteracions en el comportament, aquestes respostes emocionals i conductuals poden variar segons les característiques de l’entorn familiar de la persona.

L’autisme afecta de manera diferent en cada una de les persones que el pateixen. Ens podem trobar diferents respostes, des de persones amb TEA que es sentiran segures i tranquil·les a casa fins a persones la situació els pot crear nivells alts d’ansietat.

Les persones amb TEA requereixen de rutines estables, els cal estructura i ordre, els canvis que suposa el confinament poden tenir conseqüències en la seva salut i en els seus familiars, tanmateix, cal tenir en compte, que un percentatge elevat de persones amb autisme, tenen associades altres trastorns mentals com l’ansietat o la depressió.

L’equip tècnic de CERAC ha redactat una guia que us pot ser d’interés. Podeu descarregar-vos-la aquí.