Aquest any, l’il·lustrador Ferran Orta Terré ens ha cedit diverses il·lustracions perquè puguin ser impreses en el paper reciclat que elaboren les persones amb autisme que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’autisme la garriga.
En anys anteriors, en “Picañol”, Jaume Gubianas, Jordi Viladoms, Carles Arbat, Núria Feijoó, Roser Armegí, Mercè Tous, Laura Aviñó, Eva Sánchez, Elena Val i Ignasi Blanch han cedit obres seves per a la mateixa finalitat.

En Ferran va néixer a Riba-roja d’Ebre i es va formar com a il·lustrador entre Tarragona (Escola d’Art i Disseny) i Barcelona (Escola de la Dona), on va realitzar els seus estudis en il·lustració, àlbum il·lustrat i edicions personals.

El gruix de la seva obra està enfocada a l’àmbit editorial (àlbum il·lustrat, novel·la infantil i juvenil, llibre de text…), tot i que combina, paral·lelament a la seva feina com a il·lustrador, el projecte col·lectiu de pintura mural “A la Sombra” juntament amb Henry Knight, sabent que cadascuna d’aquestes disciplines es complementen i retroalimenten, fent créixer el seu univers personal i el seu llenguatge com a creador.
Segons en Ferran, “la il·lustració porta intrínseca una vida molt solitària i l’art mural, com el que fem amb parella, és més dinàmic i enriquidor des d’un altre punt, alhora d’enfocar l’acte creatiu. Afegiria també que pintar al carrer és l’altra cara de la moneda. És compartit, molt més dinàmic i transparent. Et permet interactuar amb la gent del carrer i el diàleg i la reacció a l’obra es produeix de manera més directa amb l’espectador.”

Després de 7 anys desenvolupant el seu treball com a il·lustrador des del Taller La Roda (espai de creació i impressió), actualment treballa des de casa en un petit estudi.

Una vegada més, des d’autisme la garriga agraïm la col·laboració totalment desinteressada d’en Ferran Orta i dels il·lustradors que l’han precedit.