Aquest dijous un grup de nois i noies que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’autisme la garriga han visitat el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. Aquesta visita ha estat possible gracies a la invitació d’Apropacultura.

Apropacultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura i per aquest motiu obre les portes de teatres, museus, auditoris i festivals d’arreu de Catalunya perquè aquests col·lectius tinguin accés a la seva programació habitual.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya s’ubica a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, unes edificacions ferroviàries a cavall entre el segle XIX i començaments del segle XX.

En aquestes instal·lacions, vàrem veure més de cinquanta vehicles de totes les classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals hi ha la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848, o el primer Talgo que va funcionar.

Gràcies a Apropacultura per pensar amb nosaltres, al Museu del Ferrocarril de Catalunya per acollir-nos i a tots els professionals d’autisme la garriga que ho han fet possible!