Autismo España, en col·laboració amb Fundación Once, ha presentat una convocatòria adreçada a promoure la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA a través del seu teixit associatiu.

El projecte Taller d’Habilitats Socials per a la inserció laboral de persones amb TEA de CERAC ha estat subvencionada en aquesta convocatòria.

El projecte consisteix en un programa d’habilitats socials per a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), amb l’objectiu d’afavorir-ne la inserció laboral.

El projecte pretén aplicar un programa psicoeducatiu a persones amb TEA, per millorar la comprensió i l’expressió d’emocions i habilitats socials diferents, amb l’objectiu d’afavorir-ne la integració social i, més concretament, la inserció laboral. Per fer-ho, s’elaborarà un programa específic que s’aplicarà mitjançant una modalitat de grups reduïts, amb criteris d’agrupació diversos (edat cronològica, severitat dels dèficits específics i nivell cognitiu) i dirigits per professionals experts.

Les activitats en què s’integraran els participants seran molt diverses: dinàmica de grups, role-playing, jocs, situacions reals d’interacció social a la comunitat. Mitjançant aquestes activitats es treballarà la comprensió i l’expressió d’emocions, la gestió emocional i les habilitats d’interacció social (converses recíproques, presa de torns, llenguatge no verbal…).

Estem convençuts que l’execució d’aquest programa suposarà un benefici psicològic molt rellevant per a tots els participants i els proporcionarà uns elements crítics per a la inserció laboral.