Autismo España, en col·laboració amb Fundación Once, ha presentat una convocatòria adreçada a promoure la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA a través del seu teixit associatiu.

El projecte Teixint vincles amb la comunitat d’ASEPAC ha estat subvencionada en aquesta convocatòria.

Les persones TEA i discapacitat intel·lectual associada sovint queden marginades del món laboral i només tenen la possibilitat de treballar en serveis de teràpia ocupacional. Això fa que perdin oportunitats d’establir vincles amb altres persones de la mateixa comunitat social alhora que queden invisibilitzats dins del recurs públic al qual estan vinculats. Aquest recurs els ofereix una ocupació durant unes hores, però no els permet ser presents a la societat que els envolta.

Per aquest motiu creiem necessari que les persones amb TEA i discapacitat intel·lectual associada puguin fer diferents activitats, de manera voluntària, en establiments o comerços del seu entorn més proper. Amb això s’aconsegueix una visibilització més gran d’aquest col·lectiu a la societat i un coneixement de les possibilitats que poden aportar aquestes persones al seu entorn. S’aposta així per la cohesió social de tot el municipi.