Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT ESP ENG
Logo Autisme la Garriga.

Autisme la Garriga

Innovació i creativitat des de 1976

Autisme la Garriga és un projecte creat per a que la persona greument afectada pel trastorn de l'espectre autista (TEA) pugui desenvolupar la seva pròpia vida com qualsevol de nosaltres.
El centre de tota l'activitat és la persona amb TEA, tot gira entorn les seves necessitats. És un món dissenyat a la seva mida, on troba la seva llar, la seva feina i on gaudeix del seu temps lliure. Tot està pensat perquè se senti comprès, valorat, respectat en la seva individualitat i exigit en la mesura de les seves possibilitats.

Autisme la Garriga és fruit de la iniciativa d'uns pares i unes mares que, a mitjans dels anys setanta i amb un equip de professionals, van dissenyar el projecte.
Avui els serveis d'Autisme la Garriga funcionen els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia, per tal de donar una resposta integral a les necessitats individuals que, cadascuna de les persones ateses i les seves famílies, tenen.

Des dels seus inicis, el projecte es va concebre perquè els nois i noies tinguessin una vida el més normalitzada possible. Això requeria uns espais i edificis propers entre ells, per facilitar la mobilitat, però independents un de l'altre per tal de fer el que fem la majoria de nosaltres: vivim en un lloc, treballem en un altre, anem a fer esport en un de diferent i gaudim del temps lliure a la nostra llar, però també en les nostres sortides.

A la Garriga, dues cases del modernisme d'estiueig, construïdes a inicis del segle XX, s'han convertit en la Llar Cau Blanc i la Llar Cottet, les llars del segle XXI de persones greument afectades per l'autisme. Aquestes cases estan envoltades d'uns amplis jardins, que serveixen perquè els nois i noies s'esbargeixin lliurement, jardins que es converteixen en un magnífic recurs terapèutic.

Les instal·lacions compten amb espais per fer activitats esportives i amb dues piscines, una coberta i una altra de descoberta, que els permet dur a terme diferents activitats aquàtiques, molt beneficioses per al seu benestar físic i psíquic. La feina la tenen també propera, però en uns altres espais.
Diàriament van a treballar a TERLAB, als tallers i a la zona agrícola.

En el mateix carrer, en un tercer edifici també modernista i envoltat de jardins, hi ha el centre CERAC, que ofereix serveis de diagnòstic, assessorament i rehabilitació psicosocial a tota la població afectada pel TEA.

Projecte Autisme la Garriga.

Autisme la Garriga és dels pocs projectes a nivell internacional que atén nois i noies tan greument afectats pel TEA, amb discapacitat intel·lectual associada i trastorns de la conducta i en conseqüència de tan difícil tractament, amb un alt grau de qualitat de vida.

Per què és un projecte únic i diferent?

Per què és dels pocs a nivell internacional que atén nois i noies tan greument afectats pel TEA, amb discapacitat intel·lectual associada i trastorns de la conducta i en conseqüència de tan difícil tractament, amb un alt grau de qualitat de vida. Els serveis estan especialitzats en les persones més greument afectades per l'autisme.

Pel propi concepte del projecte, amb unes instal·lacions extenses (35.000 m2) i amb espais diferenciats i especialitzats com a recursos terapèutics. Els nois i noies viuen en un espai, fan esport en un altre i treballen en un de diferent. Envoltats de natura, surten a passejar diàriament pel poble i s'intenta que facin una vida el més normalitzada possible.
Familiars i professionals comparteixen el projecte, cadascú en el lloc que li correspon, amb un sol objectiu comú: millorar la qualitat de vida de les persones afectades pel TEA.

Amb aquest nom, Autisme la Garriga, volem expressar la importància de la nostra vinculació al poble de la Garriga, situat a 40 km. de Barcelona, on es fa realitat dia a dia el nostre projecte en el que la vinculació a la comunitat és un factor clau. Els serveis, molt especialitzats, atenen la població de tot Catalunya i, excepcionalment, d'altres llocs de l'Estat o de l'estranger.

El nostre projecte sempre ha estat connectat al moviment associatiu a nivell internacional, i d'una manera molt específica a l'europeu, en pro de les persones afectades pel TEA. Autisme la Garriga, mitjançant les seves entitats, ha estat membre fundador de les associacions que s'ha creat a diferents nivells.

El 1983 APAFAC va ser membre fundador d'Autisme Europa, a la que el 1984 s'hi va unir la Fundació Congost Autisme. El 1994 APAFAC també va ser una de les 4 entitats fundadores de la Federación, actualment Confederación, Autismo España, i el seu president en va ser el president fundador fins el 2001. El 1997 les entitats del nostre projecte van crear la Federació Autisme Catalunya i el 1998 van participar en la fundació de la World Autism Organisation.

És, doncs, aquesta filosofia de connexió amb el món i d'arrelament a la comunitat que inspira el nostre projecte. Treballem a nivell global i fem realitat el projecte a nivell local.

Persona amb autisme amb un professional d'APAFAC.

APAFAC va ser membre fundador d'Autisme Europa. El 1984 s'hi va unir la Fundació Congost Autisme. El 1994 APAFAC també va ser una de les 4 entitats fundadores d'Autismo España. El 1997 les entitats del nostre projecte van crear la Federació Autisme Catalunya i el 1998 van participar en la fundació de la World Autism Organisation.